BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKırıma uğrayan Gürcistan uçağı 1,5 milyona satıldı----

Kırıma uğrayan Gürcistan uçağı 1,5 milyona satıldı

Kırıma uğrayan Gürcistan uçağı 1,5 milyona satıldı
25 Şubat 2023 - 11:35 www.finansgundem.com

Van depremi için yardım getirilirken, Erzurum Havalimanı'nda kaza kırımına uğrayan Gürcistan uçağı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği ihaleyle 1,5 milyon liraya satıldı.

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından yardım amacıyla depremzedelere çadır getirilen Gürcistan uçağı, 30 Ekim gecesi Erzurum Havalimanı'na indi.

Kargonun boşaltıldığı uçak, parka alındı. Bu sırada piste inen ve depremzedeler için 31 tonluk gıda malzemesi taşınan Kırgızistan uçağının kanadı, Gürcistan uçağının pilot kabinine çarptı ve kokpitte hasar oluşturdu. Kazadan sonra Kırgızistan'a ait kargo uçağı da havalimanının park bölümüne çekildi. Kazayla ilgili Türkiye, Gürcistan ve Kırgızistan'dan gelen teknik ekip, inceleme yaptı. Uçaklardaki hasarlar, sigorta şirketleri tarafından tespit edildi. Kazadan yaklaşık 1 ay sonra Kırgızistan uçağı, kırılan kanadı onarıldıktan sonra ülkeye götürüldü. 

Kokpit bölümünde hasar oluşan, üzeri brandayla örtülen ve o günden bu yana Erzurum Havalimanı'nda bekletilen uçak için geçen yıl satış kararı verildi. DHMİ Genel Müdürlüğü'nce satışa çıkarılan uçak için 22 Kasım'da açık artırma yapıldı. 400 bin lira muhammen bedelle satışa çıkarılan uçağa talipli çıkmadı.

DHMİ Genel Müdürlüğü, uçağın satışı için ikinci kez ihale düzenledi. Hurdaya ayrılan uçağın 22 Şubat'ta yapılan ihalesine 30'a yakın talipli müracaat etti. 400 bin lira muhammen bedelle ihaleye çıkarılan uçak için talipliler, 50 bin lira geçici teminat yatırdı. DHMİ Genel Müdürlüğü Salonu'nda 22 Şubat günü saat 14.30'da yapılan ihale sonucunda uçak, 1,5 milyon liraya satıldı. İhale sürecinin tamamlanmasından sonra uçağın Erzurum Havalimanı'ndan alınacağı öğrenildi. 

Pegasus uçağındaki yolcuların ölüm korkusu

 

Açık artırmayla uçak satıldı

 

Erdoğan'ı taşıyan uçak satıldı

 



YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)