BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKırım parlamentosu bağımsızlık ilan etti----

Kırım parlamentosu bağımsızlık ilan etti

Kırım parlamentosu bağımsızlık ilan etti
11 Mart 2014 - 14:18 www.finansgundem.com

Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu bugünkü oturumda bağımsızlık deklarasyonunu kabul etti

Kırım Parlamentosu, pazar günü yapılacak referandum öncesinde bağımsızlık bildirisi yayınladı. Interfax’da değerlendirmede bulunan Kırım yere yönetim kaynakları, “Bu çok önemli bir belge. Bağımsızlık deklarasyonu oturumda kabul edildi. Bu belgenin Rusya ile birleşme sürecinin tamamlanması ve 16 Mart’ta referandum yapılabilmesi için gerekiyordu. Hukuki bir süreç gerçekleştirildi.” bilgisini verdi. Kararın kabul edilmesinin ardından yürürlüğe girdiği ifade ediliyor.
Yerel meclis Kırım Tatarlarına yönelik çok önemli yasalar da kabul etti. Kırım Tatar dilinin desteklenmesi, okul öncesi, ortaöğretim ve üniversitede Rusça ile eşit haklara sahip olmalarının önü açıldı. Kabul edilen yasaya göre Kırım Tatar kültürü de her türlü alanda desteklenecek.
Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov da parlamentonun oturumuna katıldı ve kısa bir konuşma yaptı.

Kırım kendi komutanlığını oluşturdu

Kırım Özerk Cumhuriyeti güvenlik ve ordu anlamında da Kiev’le bağlarını kopardı. Kırım Başbakanı Sergey Aksyonov başkomutan olarak ilan edildi. Aksyonov için düzenlenen yemin töreninde konuşan Kırım Parlamento Başkanı Volodimir Konstantinov, 16 Mart referandumu sürecinde Ukrayna sınırında gerçekleşebilecek herhangi bir provokasyonu önlemek için yeterli güçleri olduğunu söyledi. Konstantinov’a göre Kırım gerekenden çok daha fazla güvenlik gücü yapısına sahip.
Öte yandan Rusya'nın Rostov kentinde bir basın toplantısı düzenleyen devrik lider Viktor Yanukoviç, karanlık güçlerin ülkeyi iç savaşa doğru süreklediği uyarısında bulundu. Yanukoviç, kendisinin sadece ülkenin Cumhurbaşkanı olmadığını, aynı zamanda orduların da komutanı olduğunu belirtti.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • az kaldı oylar akp ye11 Mart 2014 16:21

    biz ne zaman kuzey kürdistanı kurucaz ha gayret akp haa

  • az kaldı oylar akp ye11 Mart 2014 16:12

    peki biz ne zaman kuzey kürdistanı kurabilicaz ha gayret akp haa

  • serdar11 Mart 2014 15:56

    rusyaya ilhak dışında bağımsız cumhuriyet fikri desteklenmelidir ayrıca ruslarla karadenizde saldırmazlık ve işbirliği anlaşması imzalanmalıdır

  • Demokrasi11 Mart 2014 14:31

    Ne kadar güzel değil mi.Kırım Tatarlarının dili kabul edildi.Kendi dillerinde okuma öğrenecekler hatta ve hatta kendi okullarında.Peki bizim ülkede işler ne durumda.Dil özgürlüğü açısından.Son 1000 yılda Anadolu da kaç dil yok oldu acaba.Kültür ve turizm Bakanı bu soruya cevap verebilirmi...