BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKırgızistan-Tacikistan sınır muhafızları arasında çatışma----

Kırgızistan-Tacikistan sınır muhafızları arasında çatışma

Kırgızistan-Tacikistan sınır muhafızları arasında çatışma
14 Haziran 2022 - 17:31 www.finansgundem.com

Kırgızistan-Tacikistan sınır muhafızları arasında çatışma çıktı. Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Sınır Hizmetleri Basın Merkezi, sınırdaki Bulak-Başı bölgesinde yaşanan çatışmanın ardından durumun gerginliğini koruduğunu açıkladı.

Açıklamada, Kırgız muhafız askerleri arasında ölü ve yaralı olmadığı söylendi. Olayın ardından toplanan sınır muhafız komutanlarının görüşmesinin sona erdiği ifade edildi.

Tarafların, sınır devriyelerinin hareket rotalarını netleştirme, kazılmış hendekleri doldurma, çiftçilerin çalışmalarına engel olmama, bölgedeki ilave kuvvetleri geri çekme ve Bulak-Başı bölgesindeki sınır karakolları komutanlarının günlük toplantılarını zorunlu hale getirme konularında anlaşmaya vardığı aktarıldı.

İki ülke sınır muhafız komutanlarının yakında bir görüşme daha yapacağı aktarıldı. Sınır anlaşmazlığı yüzünden bölgede sık sık çatışma ve gerginlikler yaşanıyor.

Kırgızistan-Tacikistan sınırında çatışma!

Dışişleri Bakanlığı: Tacikistan'daki gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)