BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, Putin ile görüştü----

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, Putin ile görüştü

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, Putin ile görüştü
18 Eylül 2022 - 16:41 www.finansgundem.com

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Rusya lideri Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Kırgız-Tacik sınırındaki durumu ele aldı.


Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Sadır Caparov'un Rus lider Vladimir Putin ile telefonda görüşerek, Kırgız-Tacik sınırında yaşanan çatışmada sivil kayıplarla çok sayıda sosyal ve sivil altyapı tesisinin zarar görmesine ilişkin açıklama yaptığını açıkladı.

İki lider, Kırgızistan ve Tacikistan arasındaki krizin en kısa sürede barışçıl ve diplomatik yollarla çözülmesinin önemine dikkat çekti.

19 Eylül "ulusal yas" ilan edildi

Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Kırgızistan'ın Batken bölgesindeki Kırgız-Tacik sınırında yaşanan çatışmada ölenlerin anısına 19 Eylül'ü "ulusal yas" ilan etti. Karara göre ulusal yas gününde, ülke genelinde ve yurt dışındaki temsilciliklerde Kırgızistan bayrakları yarıya indirilecek.

Caparov'un ayrıca, çatışmadan etkilenen idari ve sivil konutların yeniden yapılması ve geliştirilmesinin yanı sıra yaraların sarılmasına ilişkin öncelikli alınacak tedbirlere ilişkin kararname imzaladığı ifade edildi.

Ne olmuştu?

Kırgızistan-Tacikistan sınırında henüz belirlenemeyen nedenle iki ülke muhafız birlikleri arasında yaşanan silahlı çatışmada Kırgızistan tarafında 36 kişi ölmüş, 129 kişi de yaralanmıştı.

Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmada ölü sayısı 36'ya yükseldi

 

Türkiye'den Kırgızistan ile Tacikistan'a diyalog çağrısı

 

Kırgızistan ile Tacikistan sınırında çatışma: 24 ölü

 

Kırgızistan-Tacikistan sınır muhafızları arasında çatışma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)