BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKirazı dolu vurdu: Zarar 500 milyon lira----

Kirazı dolu vurdu: Zarar 500 milyon lira

Kirazı dolu vurdu: Zarar 500 milyon lira
01 Haziran 2023 - 13:41 www.finansgundem.com

Denizli'de, tescilli Napolyon Kirazı’nı hasat etmeye hazırlanan üreticiyi dolu vurdu. Bölgede 8 bin dönüm kiraz bahçesinin doludan etkilendiği, zararın 500 milyon liraya yaklaştığı belirtildi.

Denizli'de mevsim normallerinin üzerinde seyreden yağışlar ve zaman zaman etkili olan dolu, üreticiyi üzdü.

Honaz ilçesinde tescilli Napolyan Kirazı'nı hasat etmeye hazırlanan üreticiler geçtiğimiz hafta dolu felaketi yaşadı. İlçe merkezinde etkili olan dolu yağışı sonrasında Tarım İlçe Müdürlüğü ve Honaz Ziraat Odası hasar tespiti yaptı.

Sözcü'den Selami Aydın'ın haberine göre, bölgede 8 bin dönüm kiraz bahçesinin doludan etkilendiği belirlendi. Bu bölgede yaklaşık 7 bin ton kiraz hasat edilemeden kırıldı. Toplam zararın 500 milyon liraya yaklaştığı belirtildi.

ÜRECİLER DESTEK BEKLİYOR

Dolu felaketinin vurduğu ve şaraplık üzüm üreticilerinin yoğunlukta olduğu Çal ilçesinde ise yaklaşık bin 500 dekar üzüm bağı yağışlardan etkilendi.

İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan hasar tespitinde ürün kaybının bu bölgede yüzde 30 olduğu ortaya çıktı.

Yaklaşık 100 üretici yağıştan etkilendi. Çallı üreticiler, dolu yağışının çok küçük bir bölümde etkili olduğunu belirterek; “Sigortası olanlar zararlarının karşılığını alacak. Olmayanlar için hasar durumuna göre sezon sonunda bir şeyler yapılmalı. Üreticilere destek olunmalı” diye konuştu.

"KALİTE DÜŞÜYOR"

Kent merkezindeki kıraç tarlalarda hububat üretimi gerçekleştiren çiftçiler de hasat dönemi gelmesine rağmen yağışlar nedeniyle ürününü kaldıramadı.

Denizli Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, “Kıraç alanlarda hasat yapılamıyor. Biraz daha gecikilmesi durumunda sıkıntı olacak. Yağışlar artık ürüne zarar vermeye başlayacak. Kalitede düşme başladı. Merkezdeki meyve bahçeleri de yağışlardan etkileniyor Meyvede kalite düşüyor. Aynı zamanda mantari hastalık riski var” ifadelerini kullandı.

Denizli'ye aşırı yağış düştü, yollar göle döndü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)