BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKimyasal silahlar imha ediliyor----

Kimyasal silahlar imha ediliyor

Kimyasal silahlar imha ediliyor
06 Ekim 2013 - 13:23 www.finansgundem.com

Suriye'nin kimyasal silahları imha ediliyor


Birleşmiş Milletler ve Lahey merkezli Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü'ne (OPCW) bağlı uluslararası silahsızlanma denetçilerinden oluşan bir ekibin, Suriye'nin elindeki kimyasal silahları ve bu silahların üretildiği tesisleri imha etmeye başladığı bildirildi.
AFP haber ajansına konuşan ekip içinden bir kaynak, "tesislerden birine gidip teyit ve imha çalışmalarına başladıklarını" söyledi.
Adının açıklanmasını istemeyen kaynak, "Bugün imhanın ilk günü. Ağır araçlarla savaş başlıklarının, kimyasal hava silahlarının ve hareketli ve sabit karıştırma ve doldurma birimlerinin üzerinden geçilecek ve böylece silahlar imha edilecek" dedi.
Lahey'de hafta içi konuşan bir OPCW yetkilisi, silahların imhası için uygun olan her metodun kullanılabileceğini belirtmiş bu metotlar arasında patlatma, balyozla parçalama ve betona gömme seçeneklerini saymıştı.
Denetçi ekibi geçtiğimiz hafta salı günü Suriye'nin başkenti Şam'a ulaştı ve Suriye hükümetinin hazırladığı imha planının detaylarını incelemeye başladı.
Ekipteki kaynak, "Suriyelilerin ifşasını kapsayan birinci aşamanın sonuna gelindi. Şimdi ikinci aşama olan teyit, imha ve işlevsizleştirme süreci başlıyor" dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hacı06 Ekim 2013 13:36

    lider putin gibi olur bak nasıl kimyasalda anlaştı, tayyip erdoğanı dünyada hiç kimse iplemiyor, ben de iplemiyorum zaten.