BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKimya devi uzlaşma için 10 milyar dolar ödeyecek----

Kimya devi uzlaşma için 10 milyar dolar ödeyecek

Kimya devi uzlaşma için 10 milyar dolar ödeyecek
23 Haziran 2023 - 08:08 www.finansgundem.com

3M, 'Sonsuz kimyasallar' davasında 10.3 milyar dolara uzlaştı. Ödemeleri 13 yıl içinde yapacak.


Kimyasal ve imalat devi 3M, ABD'de şehir ve kasaba yönetimleriyle, şirketin yangın söndürme köpüğünden yapışmaz kaplamalara kadar her şeyde kullandığı 'Sonsuz kimyasallar' olarak bilinen kimyasal maddelerle içme sularını kirlettiği iddiasıyla açılan davada 10.3 milyar dolarlık bir anlaşmaya vardı.

Kapsamlı anlaşma kapsamında 3M, kamuya açık su kaynaklarında PFAS olarak bilinen perfloroalkil ve polifloroalkil maddeleri test etmek ve temizlemek için ülke çapındaki tüm şehirlere, kasabalara 13 yıl içinde ödeme yapacak.

Eyaletler ve belediyeler tarafından PFAS kirliliği nedeniyle yaklaşık 4.000 davayla karşı karşıya olan 3M, herhangi bir sorumluluk kabul etmedi. Şirket, anlaşmanın kimyasalı "herhangi bir seviyede tespit eden veya gelecekte tespit edebilecek" su tedarikçilerine yönelik iyileştirmeyi kapsadığını belirtti. 4.000 davayla karşı karşıya olan 3M, herhangi bir sorumluluk kabul etmedi.

Şirket, anlaşmanın kimyasalı "herhangi bir seviyede tespit eden veya gelecekte tespit edebilecek" su tedarikçilerine yönelik iyileştirmeyi kapsadığını belirtti.

Finans devi uzlaşma için 75 milyon dolar ödeyecek

 

Wells Fargo uzlaşma için 300 milyon dolar ödeyecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)