BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKim Jong-un ekonomik krizin çaresini uzayda buldu----

Kim Jong-un ekonomik krizin çaresini uzayda buldu

Kim Jong-un ekonomik krizin çaresini uzayda buldu
23 Kasım 2021 - 15:11 www.finansgundem.com

Ekonomik kriz nedeniyle kıtlık uyarılarının yapıldığı Kuzey Kore'de Devlet Başkanı Kim Jong-un, çareyi uzayda buldu. Ülkede yakın zamanda bir uydunun uzaya fırlatılacağı öne sürülüyor.

ABD ile yaşadığı nükleer kriz, corona virüsü salgını ve Çin ile sınırların kapanması nedeniyle göreve geldiğinden bu yana en zor günlerini geçiren Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, yeni propaganda aracını uzayda buldu.

İçinde bulunulan ekonomik kriz nedeniyle kıtlık uyarıları da yapılan ülkede, yakın gelecekte uzaya bir uydu fırlatılacağı öne sürüldü. Geçtiğimiz hafta başkent Pyongyang’daki Kim Il Sung Üniversitesi’nde yapılan bir konferansta, uydu teknolojisinin araştırmalarda nasıl kullanılacağı ve ekonominin büyümesine nasıl katkı sağlayacağı tartışıldı.

5 YIL ÖNCE DE GÖNDERİLDİ İDDİASI

Daily Star’ın haberine göre Kuzey Kore 2016 yılında Kwangmyŏngsŏng-4 adını verdikleri bir uyduyu uzaya fırlattıklarını açıklamıştı. Söz konusu uydunun günde ikiz veri gönderdiği belirtilmişti.

Ancak Kuzey Kore’nin bu iddiası, başka herhangi bir ülke tarafından doğrulanmadı.

Kuzey Kore Zirvesi'nde 'takımada' krizi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)