BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan zam çağrısı----

Kılıçdaroğlu'ndan zam çağrısı

Kılıçdaroğlu'ndan zam çağrısı
05 Eylül 2023 - 17:35 www.finansgundem.com

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 12 aylık enflasyonun yüzde 58 değil, yüzde 128 olduğunu belirterek, "Emekliden, işçi ve memurdan özür dilenerek, gerçek oranlara göre, derhal telafi zammı yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon oranlarına ilişkin, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Kılıçdaroğlu yaptığı paylaşımda, "Dün paylaşılan verilerden anlaşılıyor ki TÜİK, hesaplama anlayışını değiştirdi. Bir başka deyişle, verilerin üstündeki makyajı azalttı, gerçeklere yaklaştı. TÜİK bu hesaplama değişikliğiyle, daha önce milletin aldatıldığını, enflasyona göre maaşına zam alan milyonlarca vatandaşın kul hakkının yendiğini, talimat veren sarayın ve o talimatı yerine getirenlerin suç işlediğini kabul etmiş oldu. Artık gerçekler konuşuluyorsa; 12 aylık enflasyon yüzde 58 değil, yüzde 128'dir. Emekliden, işçi ve memurdan özür dilenerek, gerçek oranlara göre, derhal telafi zammı yapılmalıdır" dedi.

Emekliye ilave zam geliyor

 

OECD bölgesinde enflasyonunda Türkiye'nin etkisi

 

Enflasyon yıl sonunda yüzde 70'leri aşacak

 

Yıllık enflasyon yüzde 58.94 oldu