BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Ülkemizin onurlu insanları fakirliğe sürükleniyor----

Kılıçdaroğlu: Ülkemizin onurlu insanları fakirliğe sürükleniyor

Kılıçdaroğlu: Ülkemizin onurlu insanları fakirliğe sürükleniyor
21 Nisan 2022 - 21:19 www.finansgundem.com

Evinin elektriği kesilen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, karanlıkta eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu "Bir avuç holding ceplerini dolduracak diye memleketimizin onurlu insanları fakirliğe sürükleniyor" dedi

Elektrik fiyatlarına yapılan büyük zammın ardından, zamlar geri alınana kadar faturalarını ödemeyeceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün evinin elektriği kesildi.

Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte elektriğinin kesilmesi sonrası gaz lambası ışığında açıklama yaptı.

"Evimize hoş geldiniz. Eşimle birlikte sizleri selamlıyoruz," diyerek konuşmasına başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Büyük bir toplumsal sarsıntının ortasındayız" dedi.

"Bir avuç holding ceplerini dolduracak diye memleketimizin onurlu insanları fakirliğe sürükleniyor. Söyleyeceklerim, halkın bu adaletsiz düzene karşı yükselttiği sestir" diye konuşan Kılıçdaroğlu, "Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bu sistem zamanını doldurdu. İmkansız görünen düşüncelerin zamanı gelmiştir. Devletler insanların temel ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdür" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Yani fırtınanın tam gözündeyiz. Saraylı eşkıya holdinglerin cepleri dolacak diye halkın elektrik gibi, gıda gibi temel hakları gasp edildi bu ülkede. Elektrik dağıtım şirketlerinin büyük bir bölümünü 5'li çeteye verdiler. Mesela sadece birine bakalım. Cengiz Holding. 8 yılda kamudan tam 2 milyar 295 milyon 311 bin lira değerinde 37 ayrı elektrik enerjisi ihalesi almış. Kazandığı milyarlarla halkın mutfağına göz koymuş. Cengiz gibiler paralarına para katarken milyonlar faturalarını ödeyemeyecek hale getirildi. Aç gözlü çetelere karşı halk öfkeli. Girdiğimiz bu çağın adı öfke çağı," dedi.

Kılıçdaroğlu, "Bu eylemim sivil itaatsizlik çağrısı değil bir direniştir. Bu sizin hakkınızı arama mücadelemdir," ifadelerini kullandı.

CHP lideri, bir hafta boyunca eşiyle birlikte karanlıkta oturarak eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti.

ERDOĞAN'A ÇAĞRI

Kılıçdaroğlu, "Dünyanın en zengin 26 insanın serveti dünya nüfusunun yarısına eşit. Zenginler daha zengin, yoksullar daha yoksul hale getirildi. Bu zenginler servetlerinin yüzde 1'ini paylaşsalar okula gidemeyen bütün çocukların eğitim masrafları karşılanır. Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bu sistem artık miadını. Neoliberalim artık can çekişiyor. Sıradan insanların öfkesine yenilmek üzere neoliberalizm. İmkansız görünen düşüncelerin zamanı gelmiştir. Devletler insanların temel ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdür. Neoliberalizmin sonu gelmiştir. İşte ben bu aç gözlü politikacıların yarattığı karanlığa karşı ayaktayım. Bu eylemin sivil itaatsizlik çağrısı değil bir direniştir. Bu sizin hakkınızı arama mücadelemdir. Bu dünyada tüm demokratlara sesleniyorum: Samimilerse onlarda halkları için harekete geçsiler," dedi.

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'a sesleniyorum; enerjiye yaptığın zamları geri çek. KDV'yi sıfırla. Kimse merak etmesin karanlıkları aydınlığa çıkaracağız," çağrısında bulundu.

Faturasını ödemeyen Kılıçdaroğlu’nun elektriği kesildi

 

Kılıçdaroğlu: Suriyeliler Türkiye'ye turist olarak gelecek

 

Kılıçdaroğlu'ndan TÜİK'in işsizlik rakamlarına tepki