BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Bir milim bile geri adım atmayacağım----

Kılıçdaroğlu: Bir milim bile geri adım atmayacağım

Kılıçdaroğlu: Bir milim bile geri adım atmayacağım
22 Nisan 2019 - 01:11 www.finansgundem.com

CHP Lideri Kılıçdardoğlu, Çubuk'taki şehit cenaze töreni sırasında kendisine yönelik saldırının ardından açıklama yaptı: Bana yapılan saldırı Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne yapılmıştır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari'de Irak sınırında Cuma günü PKK'lılarla çıkan çatışmada hayatını kaybeden 4 askerden biri olan sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın Ankara'nın Çubuk ilçesindeki Akkuzu mahallesinde düzenlenen cenaze töreninde, bir grubun saldırısına uğradı. Bölgeden zırhlı araçla uzaklaştırılan Kılıçdaroğlu, daha sonra yaptığı açıklamada, "Bana yapılan saldırı Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne yapılmıştır" dedi.

Saldırı sonrası zırhlı araçla Çubuk'tan ayrılan Kılıçdaroğlu, saat 16:20 sıralarında Ankara'da CHP Genel Merkezi'ne ulaştı.

Kılıçdaroğlu Genel Merkez binasında bir süre kaldıktan sonra Genel Merkez önünde bekleyenlere otobüs üzerinden bir konuşma yaptı ve "Bana yapılan saldırı Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne yapılmıştır" dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Bu ülkede kimliği inancı ne olursa olsun 82 milyonu kucaklayan bir genel başkanım. Şavşat'tan Ardanuç'a giderken PKK terör örgütünün saldırısına uğramıştım. Aynı saldırının benzerini bugün yaşadım. Onlar sanıyorlar ki ben geri adım atacağım, bir milim geri adım atmayacağım.

Şehitler bizim şehidimizdir, bizim onurumuzdur. Benim şehit cenazesine gitmemi istemiyorlar, ne için istemiyorlar? Sanıyorlar ki baskı kuracağız, tehdit edeceğiz,. Katılacağım, sonuna kadar katılacağım, o şehitler 82 milyonun şehididir.

En çok üzülenlerden biri de şehit ailesi oldu. Saldıranların şehide de, namaza da, inanca da saygısı yoktur. Bunlar Müslüman da değildir. Şehidin cenazesine katıldık, namaz kıldırmadılar. Siz namazdan, şehitten ne istiyorsunuz? Ben bir Mehmetçik babasıyım, onlar gibi değilim.

Bu olayda beni üzen durum şudur; beni üzen şehide yapılan saygısızlıktır. Şehidin cenaze namazı bile doğru dürüst kılınamadı. Baba, anne acılı, o köyde oturanların hiç birisinin kabahati ve kusuru yoktur. Dışardan gelenlerin tezgahıdır bu, ama bu bizi yıldıramaz.

Bu saldırların sebebi ne biliyor musunuz? İlk kez CHP bu ülkede barışın, huzurun egemen olması için mücadele etti, ilk kez farklı siyasi kmilkteki insanlar ülkenin birliği için bir araya geldiler. Bu ülkeye baharı getireceğiz, söz veriyorum ülkenin her karışında bahar olacak."

CHP Ankara Milletvekili Emir: Şehit hepimizin şehidi

Kılıçdaroğlu'nun olay sonrası güvenlik gerekçesiyle götürüldüğü evde yanında olan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir yaşananları şöyle anlattı:

"Emniyet Genel Müdürü geldi. AKP'li, MHP'li milletvekilleri geldi. Sonra Milli Savunma Bakanı geldi. Hatta çıkarken Bakan eşlik ederek biraz da kitle sakinleştirmeye çalışıldı. Etkili güvenlik önlemleri alınamaması, oranın müdahale etmeye uygun olmayan bir köy olması gibi konular üzerinde durulabilir. Bunlar affedilebilir de. Ancak affedilemeyecek olan kendi siyasi gelecekleri için kendi iktidarları için Türkiye'yi bölen, ülkenin yarısını terörist ilan eden siyasetçilerdir. Herkesin bu olaya bakarak daha sorumlu, sağduyulu davranması lazım. Bir şehit cenazesinde asla olmaması gereken olaylar oldu. Şehit hepimizin şehidi. Biz sonuna kadar vatanımızın birliği bütünlüğünden yanayız. Ancak ülkeyi bu hale getirenler sağduyulu konuşmayan, söylemi, politikaları, duruşuyla Türkiye'yi bölen, ayrıştıran siyasetçilerdir. Herkesin aklını başına toplaması gerekiyor artık."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)