BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Atatürk Havalimanı dedik kıyamet koptu----

Kılıçdaroğlu: Atatürk Havalimanı dedik kıyamet koptu

Kılıçdaroğlu: Atatürk Havalimanı dedik kıyamet koptu
29 Nisan 2023 - 16:49 www.finansgundem.com

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'de Atatürk Havalimanı vaadine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Kıyamet koptu. Yapacağız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayallerini gerçekleştireceğiz."dedi.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, programı kapsamında Kayseri'de miting düzenledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş eşlik etti.

Atatürk Havalimanı vaadine yönelik eleştirilerine yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Atatürk Havalimanı’nı uzay araştırmaları merkezi yapacağız dedim, kıyamet koptu. Yapacağız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayallerini gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları:

"Bu kardeşiniz, malı götürenlerin hepsini biliyor. Hangi bankalara yatırdıklarını biliyor. Amerika'yı da, İngiltere'yi de biliyor. Nerelerde oturduklarını biliyorum. Tek tek son kuruşuna kadar o paraları getireceğim. Alın terinin hakkını, hukukunu teslim edeceğim.

“EMEKLİYE GELİNCE PARA YOK”

Siyasi iktidarın emeklilere ısrarı sonucu biner lira ikramiye verdiğini, seçime yaklaşırken ise bu ücreti biraz yükselttiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Şimdi dedim, ‘asgari ücret kadar vereceksiniz'. Allah nasip eder, iktidar olduğumuzda emeklilerimiz bankaya gidecekler orada Kurban Bayramı'nda 15 bin lira para yattığını göreceksiniz. 5'li çetelere gelince para var, malı götürenlere para var, yandaşa para var ama emekliye gelince para yok. Bulacağım, o 5'li çetelerden alacağım, emekliye vereceğim” diye konuştu.

“HATAM VARSA ELEŞTİRİN”

“Beni cumhurbaşkanı seçtiğinizde çok rahat bir şekilde eleştirebileceksiniz” diyen Kılıçdaroğlu, “O özgürlüğü vereceğim size. Hatam varsa eleştirin. Bundan çekinmeyeceğiz, eleştiri kadar değerli bir şey yoktur. Çünkü siyasetçi eleştiriden ders çıkarmak zorundadır.” ifadelerini kullandı.

“KUL HAKKI YEDİRMEYECEĞİM”

Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyarak tamamını göndereceğini söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Bay Kemal için çok şey söylenir, her türlü iftira atılır. Şundan emin olmanızı isterim. Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim. 27,5 yıl devlette çalıştım. Siyasete girdiğim gün bütün mal varlığımı açıkladım.

Alın teriyle kazandım. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Bir kişi siyasette zenginleşiyorsa bilin ki malı götürüyordur. Siyaset halka hizmet etme aracıdır, zenginleşme aracı değildir.

Kayseri’de 88 bin 29 genç ilk kez oy verecek. Türkiye genelinde de 5 milyon 300 bin genç sandığa gidip oy kullanacak.

Bu gençler, ‘Türkiye’de otoriter bir rejim vardı, tweet atılamıyordu. İşte biz onu demokratik yollarla gönderdik. Onun yerine demokratik birini getirdik’ diyecekler.

“BARONLARIN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIM”

Eleştiri kadar önemli bir şey yoktur. Eleştiri olduğunda hata mı yapıyoruz acaba diye düşünürsünüz.

Demokrasi hoşgörü rejimidir. Uyuşturucu baronlarıyla beraber gezip beraber fink atıyorlar. O baronların hepsinin kökünü kazıyacağım. Yapacağımız çok iş var.

Sınırlarımız yol geçen hanına döndü. Tabelada ne yazıyordu? Sınır namustur yazıyordu. Sınırdan geçip geldiler ancak en geç 2 yıl içinde 3 milyon 200 bin Suriyeli kardeşimizi göndereceğiz.

Şu an en çok görülen dava ev sahibi kiracı dahası. TOKİ daha önce 1.5 milyon civarında konut yaparken şimdi 500 bin konut yapıyor.

Kime yapıyor bunu sırtı kalınlara yapıyor. Bir çocuk elektrik parası nedeniyle karanlıkta kalıyorsa, Bay Kemal de karanlıktadır.

Yoksul ailenin elektriği, suyu, doğalgazı kesilebilir mi? Aile Destekleri Sigortası ile sağ elin verdiğini sol el görmeden yardımlar yapılacaktır.

O yoksulsa o, onun ayıbı değildir; devleti yönetenlerin ayıbıdır. Benim için her türlü iftira atılır ama şundan emin olmanızı isterim. Kul hakkı yemedim ve kul hakkı yedirmeyeceğim.

Bir kişi siyasette zenginleşiyorsa bilin ki malı götürüyorlardır. Malı nereye götürdüklerini biliyorum. Yurt dışına götürdüklerini biliyorum ama tamamını getireceğim."

SİNAN ATEŞ AÇIKLAMASI

Sinan Ateş cinayetinin faillerini bulacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Yürekli bir genç, temiz bir genç ve bir akademisyen, Ankara'nın ortasında vuruluyor, failleri yakalanmıyorsa bir sorunumuz var demektir. Sinan Ateş'in de, Gaffar Okkan'ın da hakkını sonuna kadar arayacağım. Hiç endişe etmeyin. O faillerin tamamını getireceğim. Emin olun, kulaklarından tutup mahkemeye teslim edeceğim. Adaleti orada sağlayacağız.” dedi.

“BİZİM MİLLİYETÇİLİĞİMİZİ KİMSE SORGULAYAMAZ”

Konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, “Suriye'de 34 askerimiz şehit edildi. Bu ülkenin cumhurbaşkanı gitti Putin'in ayağına. Şehit olan bizim askerimiz, sen oraya niye gidiyorsun? Özür dilenecekse, onların özür dilemesi lazım. Putin ne yaptı? Kapıda bekletti. Kronometreyi açtı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını kapıda ne kadar beklettiğini bütün dünyaya gösterdi, ondan sonra içeriye çağırdı, ‘Gel koltuğa oturabilirsin' dedi. Benim ağırıma gider. Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden birisi, Türkiye Cumhuriyeti Devletini bu pozisyona düşüremez. Bay Kemal asla bu tür şeylere izin vermez. Herkesin bilmesini isterim.” dedi.

Tank Palet Fabrikası'nı Katar ordusuna satıldığını ve o fabrikayı alarak tekrar Türk ordusuna vereceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, askeri hastanelerin de açacağını belirtti. (Sözcü-Müslüm Evci)

Kılıçdaroğlu Financial Times'a konuştu

 

Kılıçdaroğlu: Terör insanlık suçudur