BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKİK eş başkanlığına Palandöken seçildi----

KİK eş başkanlığına Palandöken seçildi

KİK eş başkanlığına Palandöken seçildi
22 Haziran 2013 - 14:19 www.finansgundem.com

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye Kanadı eş başkanlığına TESK Başkanı Bendevi Palandöken seçildi

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) 2013 - 2015 Türkiye Kanadı eş başkanlığına Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken seçildi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden yapılan yazılı açıklamada Türkiye-AB KİK Türkiye Kanadı Eş-Başkanlığı, “işçi”, “işveren” ve “diğer ilgi grupları” arasında dönüşümlü olarak belirlendiğine dikkat çekildi. Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi'nin 1963 yılında imzalanan Ankara Anlaşması’nın; taraflar arasındaki işbirliği ve temasların kolaylaştırılmasını, AB ile geliştirilecek diyalogun Türkiye’deki muhataplarının kurumsallaştırılmasını ve bu çerçevede bir yapılanmaya gidilmesini öngören 27. maddesine istinaden, 16 Kasım 1995 tarihinde oluşturulduğunun vurgulandığı açıklamada Türkiye-AB KİK'in, karma bir yapıya sahip olduğu belirtildi.
TESK Başkanı Bendevi Palandöken eş başkanlığına seçildiği Türkiye-AB KİK, Türkiye ve AB kanadından, “işçi”, “işveren” ve “diğer menfaat grupları”nı temsil eden eşit sayıda üyeden oluşuyor.
Biri Türkiye ve diğeri de AB Kanadından seçilen iki Eş-Başkanı olan Komite, Brüksel ve Türkiye’de olmak üzere, yılda iki olağan toplantı gerçekleştiriyor.
Her olağan toplantıda, çeşitli konularda Komite üyelerince hazırlanmış olan raporlar tartışılmakta ve onaylanmakta.
Ayrıca, toplantı sonunda, çeşitli konularda Komite’nin görüş ve taleplerini içeren bir ortak açıklama yayımlanıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)