BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKiev'de halk büst ve heykelleri koruma altına alıyor----

Kiev'de halk büst ve heykelleri koruma altına alıyor

Kiev'de halk büst ve heykelleri koruma altına alıyor
27 Mart 2022 - 12:39 www.finansgundem.com

Ukrayna'nın diğer bölgelerinde görülen sanat eserlerini Rus saldırılarından koruma çalışmaları Kiev meydanlarında da başladı.


Başkent Kiev'de sanatevleri ve kiliselerin önünde yer alan büst ve heykeller belediye başkanlığı yetkilileri ve gönüllüler tarafından kum torbalarıyla ve tahtalarla kaplanarak koruma altına alınıyor.

Opera Sarayı'nın önündeki, Ukrayna'da opera kültürünün kurucularından olan ünlü Ukraynalı besteci Mikola Lisenko'nun heykelinin önüne kum torbaları taşıyan Vitali Mişeko, "Kentteki tarihi eserleri, Rusya'nın hava saldırılarından elimizden geldiğince korumaya çalışıyoruz. Dünden beri bu heykeli kaplamaya çalışıyoruz. Ben Kiev Belediyesine eserleri korumasında gönüllü olarak destek veriyorum" dedi.

Kiev Belediyesinin Kültür Koruma Dairesinde görevli Vartan Azatian, sosyal paylaşım sitelerinden gönüllüleri kentin tarihi eserlerinin korunması çalışmalarına davet ettiklerini söyleyerek "Kiev'deki gönüllüler kendi imkanlarıyla bize destek veriyor. Kum torbaları olsun, tahtalar olsun, araçlarıyla getiriyorlar" ifadelerini kullandı.

Kentte milli değere sahip tarihi eserleri korumaya çalıştıklarını ifade eden Azatian, savaş başlandığında bu tür çalışmaların gerçekleştirilmesi için imkan bulunmadığını, halihazırda bu çalışmaların arttığını söyledi.

Rusya: Kiev denizden füzelerle vuruldu

 

Kiev'de alışveriş merkezine saldırı: 8 kişi öldü

 

Kiev'de sokağa çıkma yasağı ilanı

 

Kiev'deki yıkımın boyutu dehşete düşürdü!

 

Kiev'de çok sayıda patlama olduğu duyuruldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)