BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKıdem tazminatında değişiklik yok----

Kıdem tazminatında değişiklik yok

Kıdem tazminatında değişiklik yok
21 Aralık 2013 - 09:04 www.finansgundem.com

Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in dün Türk-İş, Hak-İş, DİSK ve TİSK ile yaptığı toplantıda yine uzlaşma çıkmadı

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, kıdem tazminatı sisteminde değişiklik konusunda hükümet, işçi ve işveren arasında uzlaşma sağlanamadığını, değişikliğin uzlaşıyla gerçekleşmeyeceğinin kesinleştiğini söyledi. Kavlak, bu konunun şimdilik gündem dışı kaldığını ifade etti.
Çalışma Bakanı Faruk Çelik dün Türk-İş, Hak-İş, DİSK ve TİSK ile alt işverenlik, esnek çalışma gibi alanlarda çalışma hayatındaki aksaklıkların giderilmesi için yapılabilecekler konusunda son kez toplandı. Ancak taraflar herhangi bir konuda uzlaşamadı. Toplantıda kıdem tazminatında fona dayalı bir sisteme geçilmesi, bütün çalışanların kıdem tazminatından faydalanabilmesinin sağlanması, kıdem tazminatına hak kazanma koşulları gibi konular da gündemdeydi. Kavlak, yapılan toplantının üzerinde çalışılan konularla ilgili son toplantı olduğunu aktararak, “Kıdem tazminatı sisteminde değişiklik konusunda tarafların uzlaşıyla bir sonuca ulaşamayacağı kesinleşti. Hükümet daha önce ‘işçi-işveren uzlaşamazsa biz dayatma yapmayacağız, rafa kalkacak’ demişti, buna göre kıdem konusu şimdilik gündem dışı kaldı. Hükümetin bu yasama döneminde bu düzenlemeyi getireceğini düşünmüyorum.” dedi.
İşçi ve işveren sendikalarından yetkililer, hükümetin, kıdem tazminatı ile ilgili düzenlemeleri TBMM’ye göndermese bile, alt taşeronlukla ilgili diğer bazı düzenlemeleri işçi ve işveren arasında uzlaşı aramaksızın TBMM’ye gönderebileceğini belirtiyor. Bir sendika yetkilisi toplantıda Çelik’in de bu yönde görüş belirttiğini kaydederek, “İşçi tarafının taşeronlukla ilgili çözüm önerilerini işveren tarafı kabul etmiyor, ama Bakan Çelik, ‘bu konunun çözülmesi lazım, gerekirse biz hazırlayalım, Meclis’e sevk edelim’ görüşünde.” diye konuştu.
Öte yandan bu ay sonuna kadar karar alması gereken Asgari Ücret Tespit Komisyonu da 2014 yılı asgari ücreti üzerinde henüz bir uzlaşıya varamadı. Dün ikinci toplantısını gerçekleştiren komisyon 23 Aralık’ta üçüncü kez toplanacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)