BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKibar ve Heritage ortaklığından çevresel çözümler----

Kibar ve Heritage ortaklığından çevresel çözümler

Kibar ve Heritage ortaklığından çevresel çözümler
02 Ekim 2015 - 16:32 www.finansgundem.com

Kibar ve Heritage ortaklığı, Türkiye’de atık geri dönüşümü için optimum çözümler üretmeye hazırlanıyor

Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından biri olan Kibar Holding’in iştiraki K Yatırım Enerji A.Ş. (Kibar) ve bir Heritage Group üyesi olan Heritage Turkish Holdings LLC, (Heritage) Türkiye’de çevre danışmanlık hizmetleri vermek üzere ortaklık anlaşmasına imza attı. Türkiye’de kurulacak yeni şirket ile taraflar sanayi tesislerine kapsamlı atık danışmanlığı vererek her türlü çevresel alanda rekabetçi çözümler sunacak. İki ortağın Heritage ev sahipliğinde 25 Eylül’de imzaladığı anlaşmayı takiben Ekim ayı sonuna kadar yeni şirketi kurmaları planlanıyor.

Gelişen Türkiye’nin en kritik ihtiyaçlarından biri olan enerji verimliliği ve atık yönetimi, Heritage’in bu alanda olan tecrübesi ve yenilikçi çözümleri, Kibar Holding’in Türk sanayi sektöründe etkin rolü ve geniş iş çevresi ile birleşerek kurumsal bir çatı altında toplanmış olacak. Bu sayede Kyoto Anlaşması’na taraf olan ve çevre hedeflerini AB standartlarına taşımaya gayret eden Türkiye’nin bu yoldaki hedeflerine destek verilecek. Ülkenin özellikle Amerika ve Avrupa standartlarında üretim yapan yerel tesisleri, tek bir kurumdan çevre ve atık alanında ihtiyaç duydukları sürdürülebilir her türlü servisi temin etme imkânı bulacak.



Anlaşmayla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kibar Holding CEO’su Tamer Saka, ‘‘Kibar Holding’in yıllardır benimsediği ve Asya’dan Avrupa’ya birçok küresel oyuncu ile kanıtladığı iş modellerinden biri kendi alanında öncü firmalar ile ortaklıklar yaparak, Türkiye’yi ve Türk sanayi sektörünü dünya çapında rekabetçi konuma getirmektir. Heritage ile hedefimiz Türk sanayisinin atık alanında yaşadığı riskleri azaltmak, süregelen zorluklara çözüm üretmek, çevre hizmetleri alanında güvenilir ve sürdürülebilir büyümeyi sağlamaktır” dedi.

Heritage adına açıklamada bulunan Heritage Environmental Services CEO’su Jeff Laborsky ise Türkiye’de çok iyi tanınan, köklü ve deneyimli Kibar Holding ile hızla gelişen çevre sektöründe yer almaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. “Heritage çevre sektöründeki 45 senelik deneyimi ve 15 senedir Heritage Interactive adı altında yürüttüğü toplu atık yönetimi deneyimi ile Kuzey Amerika, Latin Amerika ve Kanada’da hizmet vermektedir. Bu ortaklık ile hedefimiz iki grubun deneyimlerini birleştirerek Türkiye’de atık sorununa yenilikçi çözümler ile yaklaşmaktır” dedi.
 
Kibar Holding hakkında
Kibar Holding, kurulduğu 1972 yılından günümüze Türkiye’nin önde gelen gruplarından biri olma hedefi doğrultusunda stratejik ve öncü yatırımlarla büyümüştür. Metal, otomotiv, enerji, gıda, paketleme, ticaret ve hizmet alanlarında 23 şirketi, yaklaşık 7,200 çalışanı ile faaliyet gösteren Kibar, Türkiye’nin lider kuruluşlarından biri konumuna gelmiştir.

The Heritage Group hakkında
İndianapolis, A.B.D. merkezli şirket, 1930 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Günümüzde çevre hizmetleri, inşaat ve inşaat ürünleri, enerji, rafineri ve kimyasal üretimi gibi farklı alanlarında faaliyet gösteren grup, A.B.D.’nin önde gelen kuruluşlarından biridir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)