BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKGF'den kredi açıklaması----

KGF'den kredi açıklaması

KGF'den kredi açıklaması
29 Mart 2019 - 14:47 www.finansgundem.com

Kredi Garanti Fonu: KGF kredilerinde başvurular devam ediyor

KGF'den yapılan açıklamada, bazı basın organlarında yer alan Kredi
Garanti Fonu ile ilgili "KGF kefalet protokolleri bugün  sonlandırılıyor, yeni kredi başvurusu alınmayacak" başlıklı haberin  gerçeği yansıtmadığı, KGF kefalet işlemlerine devam edildiği ifade edildi.
Açıklamada şöyle denildi:
"Haberin dayandırıldığı KGF tarafından bankalara gönderilen  duyuruda yer alan bilgi özetle  limiti kalmayan ve uzun süredir  başvuru alınmayan kefalet desteği projelerine başvuru ekranlarının  kapatılacağı ve böylece bu projelerde atıl kalan küçük limitlerin  toplanıp diğer projeler kapsamında işletmelere kullandırılmak üzere  bankalara dağıtılacağı bilgisi yer almaktadır.
Hali hazırda Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında limiti olan "KOBİ Değer 2" projesinin başvuruları devam etmekte olup bugüne kadar  yaklaşık 35 bin işletmeye 15,7 milyar TL tutarında kredi  kullandırılmış ve bu proje kapsamında kullanıma hazır 9,3 milyar TL  limit bulunmaktadır. 2019 Ocak ayından itibaren toplam 119.710  işletmeye 43,1 milyar TL tutarında kredi kullandırımına kefalet  sağlanmıştır.

    2017 yılından bu yana 676.777 işletmenin 340,5 milyar TL tutarında  kredisine kefalet desteği sağlanmış olup bu kredilerin %36'sı kapanmış  ve toplam kredilerin NPL oranı %1,4 olarak gerçekleşmiştir.
    Hazine kontrgarantili KGF kefaletli işlemlerde var olan limitlerin  kullandırımı devam etmekte ve halen günlük ortalama 4 bin adet başvuru  tarafımızca değerlendirilmektedir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)