BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKFC'ye şok suçlama!----

KFC'ye şok suçlama!

KFC'ye şok suçlama!
25 Temmuz 2013 - 12:13 www.finansgundem.com

Çin'de, KFC'nin içeceklerde kullandığı buzların, tuvalet suyundan daha pis olduğu iddia edildi

Çin'de ortaya atılan iddiaya göre KFC'nin içecekleri soğutmak amacıyla kullanılan buzları yapımında kullanılan su, tuvaletlerde kullanılan sudan daha kirli.
Söz konusu iddia Çin'de yayınlanan bir televizyon programı sunucusu tarafından ortaya atıldı. Sunucu, 3 ayrı KFC restoranına gidildiğini ve buz örnekleri alındığını, alınan buz örneklerinin de tuvalet suyuyla karşılaştırılması için incelemeye gönderildiği söyledi.
"İçme suyundan 19 kat daha kirli"
Yapılan inceleme sonucunda ise bir şubeden alınan buzların yapımında kullanılan suyun, tuvalet suyundan 12, içme suyundan ise 19 kat daha fazla bakteri içerdiğinin ortaya çıktığı iddia edildi.
Diğer 2 şubeden alınan örneklerde ise durum, bu derece vahim olmasa da ulusal standartların altında kaldı. Program sunucusu, bu tablonun akla gelebilecek pek çok fast food zincirinde de benzer sonuçlar ortaya koymasının şaşırtıcı olmayacağını ifade etti.
Olayın yayın esnasında paylaşılmasının  hemen ardından KFC, Çin'in Twitter'ı olarak bilinen mikro blog platformu Sina Weibo üzerinden bir özür yazısı paylaştı.
Yazıda söz konusu olaydan ötürü çok üzgün oldukları ve bu durumun önüne geçilmesi için KFC yöneticilerinin harekete geçtikleri bildirildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ege25 Temmuz 2013 12:52

    Restoran musluğunu bırakmış, nereden almış suyu anlamadım. tuvalette bile daha temiz kullanıp içecek buzuna daha pis su kullanması ne büyük saçmalık