BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKerry yine baltayı taşa vurdu!----

Kerry yine baltayı taşa vurdu!

Kerry yine baltayı taşa vurdu!
10 Eylül 2013 - 08:41 www.finansgundem.com

ABD’nin Suriye’ye olası askeri müdahalesiyle ilgili son 24 saatte yeni gelişmeler yaşandı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry bir söz etti ortalık karıştı! Kerry'nin, "Kimyasal silahların teslim edilmesi halinde, savaş ihtimali ortadan kalkar" sözleri Rusya'yı harekete geçirdi; ancak bu heyecan boşa çıktı. ABD makamları Kerry'nin sözlerinin maksadını aştığını belirtirken, bu çıkışın savaşı önleyemeyeceği kaydedildi.
John Kerry'nin önerisi gündemi değiştirdi. Kerry'nin "Suriye yönetiminin kimyasal silahları teslim etmesi halinde, savaşın önlenebileceğine" ilişkin sözleri önce Moskova'da ardından da Şam'da heyecan yarattı. Rusya, Suriye ile kimyasal silahların teslimi ve sonrasında da imhası için arabulucu olabileğini duyurdu. Bu açıklamaların hemen ardından bir değerlendirme de Şam yönetiminden geldi. Suriye, teklifi sıcak baktıklarını duyurdu ve Rusya'nın arabuluculuğunu kabul ettiğini duyurdu.
KERRY'NİN SÖZLERİ MAKSADINI AŞTI
ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin bu sözleri ABD'de de büyük yankı uyandırdı. Amerikalı analistler, Kerry'nin sözlerinin maksadını aştığı ve yanlış anlaşıldığı yönünde. ABD medyasında yer alan yorumlara göre Kerry'nin, "savaş önlenebilir" sözlerinin ardından sarfettiği "bu koşulların oluşmasının zor olduğu yönündeki" yorumları dikkate alınmadı. Bu da büyük bir yanlış anlaşılmaya neden oldu.
OBAMA SAVAŞA ONAY VERECEK
Peki bundan sonra neler olacak? ABD basınına göre Obama, televizyondan yapacağı ulusa sesleniş konuşmasında ve Suriye'ye yönelik askeri operasyonun nedenlerini kamuoyuna anlatacak. Obama'nın aklındaki ise Suriye'ye yönelik askeri operasyonun sınırlı tutulması var. Bir diğer ifadeyle Suriye'ye ABD postalları değmeyecek, bunun yerine çok kısıtlı hava saldırıları düzenlenecek.
ABD'DEN AÇIKLAMA GEÇİKMEDİ
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Rusya'nın teklifinin sadece ABD'nin askeri eylem kararı sonrasında ortaya çıktığını belirterek, bu nedenle Kongre'nin askeri güç kullanma tasarısını geçirmesinin daha önemli hale geldiğini kaydetti. Harf ayrıca, Rusya ve Suriye tarafından diğer bir oyalayıcı taktik istemediklerini bildirdi.
OYLAMA ERTELENDİ
Obama’dan Rusya’ya "Ben Şam’a güvenmiyorum, git ve ne yapacaksan yap" mesajı giderken, bu gelişmeler ABD senatosundaki Suriye oylamasını da etkiledi. Suriye'ye yönelik askeri güç kullanma yetki tasarısının çarşamba günkü oylaması ertelendi. Gerekçe Rusya’nın önerisini anlamak ve Obama’nın açıkalamalarının yansımalarına bakmak olarak açıklandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)