BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKenya'da 3,5 milyon kişi açlık riski altında----

Kenya'da 3,5 milyon kişi açlık riski altında

Kenya'da 3,5 milyon kişi açlık riski altında
13 Mayıs 2022 - 12:48 www.finansgundem.com

Kenya Ulusal Kuraklık Yönetim Ajansı, ülkedeki kuraklığa bağlı gıda krizine dikkat çekti. Ülkede 3,5 milyon kişinin kuraklığa bağlı sebeplerden dolayı açlık riskiyle karşı karşıya olduğu açıklandı.


Kuraklığın etkisinin arttığı vurgulanan açıklamada, ülke genelinde açlık krizi ile karşı karşıya olanların sayısının 3,5 milyona çıktığı belirtildi. Ülkede milyonlarca kişinin gıda desteğine ihtiyaç duyduğu söylenerek, özellikle Marsabit, Mandera, Wajir, Samburu, Isiolo, Baringo, Turkana ve Laikipia bölgelerinin kritik durumda olduğu ifade edildi.

1980'lerden beri en şiddetli kuraklık

Afrika Kıtası'nın doğusunda 1980'lerden beri görülen en şiddetli kuraklık dalgası, yaklaşık 13 milyon kişiyi açlığa mahkum etti. Çöl çekirgelerinin 2019'daki istilası sonrası tarımsal üretimin gerilediği ve gıda krizinin başladığı Kenya'da, peş peşe 3 yağmur döneminde de yağışların beklenenin çok altında gerçekleşmesi yeni gıda krizini tetikledi.

Salgın hastalıklar

Birleşmiş Milletler (BM), kuraklık yüzünden besi hayvanlarının ölmeye başladığını, susuzluk ve gıda sorunu nedeniyle de ailelerin evlerini terk ettiğini bildirdi. Temiz su sıkıntısı, göçle salgın hastalıkların yayılmasına da sebep oldu.

Kenya Kızılhaç Derneği'nden Kenya için yardım çağrısı

Kenya'da kuraklık 2,8 milyon kişiyi etkiliyor

Kuraklık, Kenya'da gıda krizine neden oluyor

Kenya'da sarıhumma paniği

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)