BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKentsel dönüşüm yasa teklifi Genel Kurul'da----

Kentsel dönüşüm yasa teklifi Genel Kurul'da

Kentsel dönüşüm yasa teklifi Genel Kurul'da
01 Kasım 2023 - 01:43 www.finansgundem.com

Kentsel dönüşüme ilişkin tahliye ve yıkım süreçlerinin hızlandırılmasını içeren kanun teklifinin Meclis Genel Kurulu'nda görüşmelerine başlandı.


Meclis Genel Kurulu'nda, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlandı. Teklife göre, kentsel dönüşüm için gerekli olan 3'te 2 şartı yerine salt çoğunlukla karar alınabilecek. "Yarısı bizden" kampanyası çerçevesinde, maddi durumu yeterli olmayanlara devlet yardım edecek.

Düzenlemeyle tebliğ ve tespit süreçleri hızlandırılacak. Riskli yapı tespitinde, ev sahibi konutunda olmasa da kolluk gücüyle tespit yaptırılabilecek.

İmar ve yapılaşma hakları kısıtlanabilecek

Riskli konutlarda tahliyeler engellenirse, mülki amirin izniyle kolluk güçleri tahliye için devreye girebilecek. Yıkım için 90 günlük süre tanınacak.

Yeni kurulacak olan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ile süreçler tek elden yönetilecek. Kentsel dönüşüm alanlarında imar ve yapılaşma hakları kısıtlanabilecek, elektrik ve su hizmetleri durdurulabilecek.

Şehirlerde gerektiğinde rezerv yapı alanları oluşturulabilecek.

Teklifle deprem bölgesindeki işlemleri hızlandırmaya yönelik düzenleme de yapılacak. Dava ve soruşturmalarda bilirkişi seçimi kolaylaştırılacak.

Kentsel dönüşüm kanun teklifi TBMM'ye sunuldu

 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)