BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKazakistan'da can kaybı artıyor, KGAÖ asker gönderdi----

Kazakistan'da can kaybı artıyor, KGAÖ asker gönderdi

Kazakistan'da can kaybı artıyor, KGAÖ asker gönderdi
06 Ocak 2022 - 14:50 www.finansgundem.com

Kazakistan'da polis, Almatı'da gece yarısı emniyet müdürlüğü ve bazı karakollar ile çeşitli devlet dairelerine girmeye çalışan onlarca kişinin öldürüldüğünü açıkladı. KGAÖ, bölgeye asker gönderdiğini bildirdi.

Kazakistan Devlet Televizyonu, akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar sonrası başlayan gösterilerde çıkan çatışmalarda 12 güvenlik görevlisinin öldüğünü, 353 görevlinin de yaralandığını duyurdu. Polis Sözcüsü Saltanat Azirbek, "Onlarca saldırgan etkisiz hale getirildi" dedi. Azirbek, perşembe günü "Terörle mücadele operasyonları devam ettiği için tüm halkın evlerinde kalması" çağrısı yaptı.

Sağlık Bakanlığı da gösterilerde 1000'den fazla kişinin yaralandığını; bu kişilerin 400'ünün hastanelerde olduğunu; 62 kişinin de yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğünü açıkladı. Batıdaki Aktobe şehrinde de protestocular sokaklara çıktı, polis tazyikli suyla müdahale etti.

'Yabancı güçler tarafından eğitilen teröristler mevcut'

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, protestolarda "yabancı güçler tarafından eğitilen teröristlerin rol oynadığını" iddia etti.

Kazakistan genelinde internet erişiminin birkaç gündür olmadığı bildiriliyor. Cumhurbaşkanı Tokayev gösteriler sonrası hükümeti görevden almış ve Başbakan Yardımcısı Alihan Smailov'u geçici başbakan olarak atamıştı.

KGAÖ asker gönderdi

KGAÖ Kolektif Güvenlik Konseyi, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in, ülkedeki mevcut durum nedeniyle yardım talep etmesine ilişkin bu ülkeye asker gönderdiklerini bildirdi.

KGAÖ Genel Sekreterlikten yapılan açıklamada, "KGAÖ Kolektif Güvenlik Konseyinin 6 Ocak'ta aldığı karar doğrultusunda, durumun istikrara kavuşturulması ve normalleştirilmesi amacıyla KGAÖ'nün barış gücü Kazakistan'a gönderildi" ifadesine yer verildi. Bu güçlerin Rusya, Belarus, Ermenistan, Tacikistan ve Kırgızistan askeri birliklerinden oluştuğu belirtilen açıklamada, "KGAÖ'nün barış güçleri arasında Rusya Hava İndirme Kuvvetlerinin askeri birimleri bulunuyor" denildi. Açıklamada, söz konusu güçlerin Rus Hava Kuvvetlerine ait uçaklarla gönderildiği kaydedildi.

Tokayev, yardım talebinde bulunmuştu

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkedeki mevcut durum nedeniyle üyesi oldukları KGAÖ ülke liderlerinden yardım talebinde bulunmuştu.

KGAÖ, 2002'de Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) üye ülkeleri Rusya, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Ermenistan tarafından hükümetler arası askeri ittifak olarak kuruldu.

KGAÖ'den Kazakistan'a asker gönderme kararı

 

Kazakistan'da uranyum fiyatları yükseliyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)