BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKazakistan Almanya'ya petrol taşımanın yollarını arıyor----

Kazakistan Almanya'ya petrol taşımanın yollarını arıyor

Kazakistan Almanya'ya petrol taşımanın yollarını arıyor
30 Aralık 2022 - 08:19 www.finansgundem.com

Kazak şirketler, Kazak ham petrolünü Belarus üzerinden Polonya'nın Adamowo-Zastawa alım noktasına Almanya'ya tedarik edilmek üzere göndermesini istiyor.

Kazakistan'ın petrol boru hattı işletmecisi, Rus meslektaşına Kazak ham petrolünün Druzhba boru hattı üzerinden gelecek yıl Almanya'ya gönderilmesi için talepte bulundu.

Ülke Rus arzına alternatifler bulmaya çalışırken, Kazak petrolünü Alman rafinerilerine akıtmak için ilk adım olabilir. Boru hattı üzerinden teslimatlar Avrupa yaptırımlarından muaf olsa da Almanya, Moskova'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından bu yılın sonuna kadar Rus ham petrolünden vazgeçme sözü verdi.

Kazak şirketi KazTransOil JSC, Rus Transneft PJSC'den 1,2 milyon ton Kazak ham petrolünü Belarus üzerinden Polonya'nın Adamowo-Zastawa alım noktasına Almanya'ya tedarik edilmek üzere göndermesini talep etti.

Transneft sözcüsü Igor Dyomin, talebin Rusya Enerji Bakanlığı'ndan onay gerektireceğini, ancak bu hacimleri teslim etmenin teknik olarak mümkün olduğunu bildirdi ve "Ancak Kazak petrol üreticilerinden henüz bir talep almadık” dedi.

Interfax, Başbakan Yardımcısı Alexander Novak'tan alıntı yaparak, Rusya'nın Kazakistan'ın Druzhba aracılığıyla Almanya'ya ham petrol taşıma talebini desteklemeye hazır olduğunu bildirdi.

Kazakistan'da hedef, yılda 20 milyon ton petrol ihracatı

 

Erdoğan'dan Kazakistan'la iş birliği vurgusu

 

Kazakistan'daki orman yangını petrol deposuna sıçrayabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)