BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKazak bankası, “Mir” kartlarından yapılan transferleri durdurdu----

Kazak bankası, “Mir” kartlarından yapılan transferleri durdurdu

Kazak bankası, “Mir” kartlarından yapılan transferleri durdurdu
28 Şubat 2024 - 11:23 www.finansgundem.com

Kazak bankası Freedom Finance, ABD yaptırım mevzuatındaki yenilikleri dikkate alarak “Mir” kartlarından yapılan transferleri durdurduğunu açıkladı.

Kazak bankası Freedom Finance, Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlar nedeniyle Rus menşeli Mir kartlarından yapılan transferleri durdurdu.

Banka’dan yapılan açıklamaya göre Freedom Finance, yaptırımlar nedeniyle Mir ödeme sistemi kartlarıyla faaliyetlerini durdurdu.

Rus resmi haber ajansı RİA Novosti’nin verdiği habere göre bankadan yapılan açıklama şöyle;
“Uyum riskini yönetmek için alınan tedbirlerin bir parçası olarak banka, 23 Şubat 2024 tarihli Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yaptırım mevzuatındaki yenilikleri dikkate almıştır. Özellikle, banka şu anda yabancı yargı alanlarının ikincil yaptırımları, yabancı muhabir bankaların olumsuz tepkileri, talep davaları veya yabancı devletlerin yetkili organları tarafından bankanın ilgili taraflarına karşı idari, cezai işlem tedbirleri riskini en aza indirmeyi amaçlayan önlemleri değerlendirmektedir.”

Bankanın “Mir” ödeme sistemi kartlarıyla yaptığı işlemleri askıya aldığı 27 Şubat’ta ortaya çıktı.

Daha önce ABD Maliye Bakanlığı, ABD’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarını açıklamış ve bu yaptırımlar diğerlerinin yanı sıra Rus “Mir” kartlarının operatörü olan Ulusal Ödeme Kartı Sistemini (NSPK) de etkilemişti.

NSPK ise, ödeme sistemi “Mir” tarafında yabancı ortaklarla çalışma konusunda herhangi bir kısıtlama olmadığını, yabancı bankaların kart kabul edip etmemeye kendilerinin karar verdiğini söyledi. (gazetemru)

Kredi kartına taksit kaldırıldı mı? Resmi açıklama geldi

 

Kredi kartı düzenlemesi için öneri: Lüks mallara taksit sınırı

 

İş dünyasında kredi kartı tartışması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)