BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKayıp ajanın ailesine sus parası----

Kayıp ajanın ailesine sus parası

Kayıp ajanın ailesine sus parası
14 Aralık 2013 - 05:30 www.finansgundem.com

AP, 2004'te İran'da kaybolan eski FBI ajanı Robert Levinson'ın CIA adına görevde olduğunu ve ailesine de 2.5 milyon dolar sus parası verildiğini yazdı

Türkiye’de gizli devlet belgelerinin yayınlanmasıyla ilgili hükümet ve gazeteciler arasında başlayan tartışma devam ederken, ABD’de haber ajansı AP, içeriği ve basın özgürlüğü açısından son yılların en önemli haberlerinden birine imza attı.

Ve 2004 Martı’nda İran’ın Kiş Adası’nda kaybolan eski FBI Ajanı Robert Levinson’ın kaybolduğu sırada CIA adına görevde olduğunu ortaya çıkardı. ABD Yönetimi, Levinson’ın hükümet adına çalıştığı iddialarını şimdiye kadar her fırsatta reddetmişti. AP ise izini sürdüğü hikâyenin farklı olduğunu gösterdi. Ve Levinson’ın İran’a normal şartlarda operasyon yürütme yetkisi olmayan CIA’deki bir analist grubu tarafından görev için gönderildiğini ve ailesine de bu yüzden hükümete dava açmamaları için 2.5 milyon dolarlık sus parası verildiğini yazdı.

KURUMDAN ATILDILAR

CIA’de çalışan arkadaşı Anne Jablonski ile olan yazışmalarına göre Levinson İran’a rejime yakın bir kaynağıyla buluşmak için gitmişti. CIA yetkilileriyle de görev sırasında yapacağı harcamaları müzakere ediyordu. Olaydan sonra CIA içinde başlatılan iç soruşturmada, olayda usulsüz davranan birçok CIA görevlisi kurumdan uzaklaştırıldı. Ancak soruşturma detayları hiçbir zaman dışarıya sızdırılmadı. (Hürriyet - Tolga Tanış)
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)