BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKatılım bankalarının payı %5'i aştı----

Katılım bankalarının payı %5'i aştı

Katılım bankalarının payı %5'i aştı
06 Mart 2013 - 15:21 www.finansgundem.com

BDDK Başkanı Mukim Öztekin, katılım bankalarının sektörünün toplam aktifleri içerisindeki payının arttığını söyledi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, katılım bankalarının Türk bankacılık sektörünün toplam aktifleri içerisindeki payının 2012 sonunda yüzde 5'i aştığını belirterek, orta ve uzun vadede öncelikli olarak yüzde 10 düzeyinin yakalamasının beklendiğini ifade etti. 
İkinci Türk-Arap Bankacılık ve Finans Forumu'nda konuşan Öztekin, katılım bankalarının kullandırdıkları kredilerin ve topladıkları fonların bankacılık sektörü geneli içerisindeki paylarının da düzenli olarak arttığını kaydederek, sektörde sukuk ihracında da ciddi potansiyel olduğunu ifade etti.
Öztekin, Arap Bölgesinden Türk bankacılık sektörüne ve katılım bankacılığına bir ilgi olduğunu belirterek, "Türk bankacılık sektörünün Ortadoğu ve Körfez bölgesine ilgisi vardır, o bölgede mutlaka olmamız gerekiyor, ancak bölgenin potansiyeli dikkate alındığında henüz bu ilgi yeterli değil" dedi.
Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da, bankacılık sektöründe yeni bankaların önünün açıldığını ve yeni lisansların verildiğini belirterek "Uzun vadeli istikrarlı bir bankacılık sektörü istiyoruz. Bu kapsamda yeni katılıma da açığız tabii ki şartlar yerine getirildiği sürece" diye konuştu. 
Türkiye'de bankacılık sektöründe zamanında bir çok tedbir aldıklarını belirterek, bu tedbirlerin de sektörü kriz döneminde koruduğunu da ifade etti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)