BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKatılım bankalarının 2025 hedefi yüzde 15 pazar payı----

Katılım bankalarının 2025 hedefi yüzde 15 pazar payı

Katılım bankalarının 2025 hedefi yüzde 15 pazar payı
16 Şubat 2019 - 16:52 www.finansgundem.com

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, "Katılım bankalarının yıllardır yüzde 4-5 seviyelerinde seyreden pazar payını yüzde 15'lere çıkarma gibi bir hedefimiz var." dedi.

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, "Katılım bankalarının yıllardır yüzde 4-5 seviyelerinde seyreden pazar payını yüzde 15'lere çıkarma gibi bir hedefimiz var. Bunun için de mevcut kamu ve özel katılım bankaları el ele verip yüzde 15 hedefini 2025 yılına kadar tutturacağız." dedi.

Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamu ve özel sektör katılım bankalarının Türkiye'deki pazar payının yüzde 5'in biraz üzerinde olduğunu, bu oranı hızla yukarılara çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kamu katılım bankalarının ekonomideki payının yükseltilmesine değinen Göktaş, "Katılım bankalarının yıllardır yüzde 4-5 seviyelerinde seyreden pazar payını yüzde 15'lere çıkarma gibi bir hedefimiz var. Bunun için de mevcut kamu ve özel katılım bankaları el ele verip yüzde 15 hedefini 2025 yılına kadar tutturacağız. Vakıf Katılım 3 yıl gibi bir sürede Türkiye genelinde 91 şube açtı. Amacımız katılım bankacılığını tüm yurt sathına yaymak. Bu yıl içinde inşallah şube sayımızı 110'a çıkarmayı hedefliyoruz. Bu sayede bütün vatandaşlarımız, katılım bankacılığıyla tanışma şansı bulabilecek." diye konuştu.

Türkiye dünya finans merkezi olmaya aday
Göktaş, Türkiye'nin bulunduğu coğrafya ve konum itibarıyla çok önemli bir ülke olduğunu dile getirdi.

Özellikle dünya enerji piyasasında Türkiye'nin adeta kilit bir rol üstlendiğinin altını çizen Göktaş, "Dünya enerji piyasasına baktığımızda, Türkiye belki üretici bir ülke değil ama enerjinin aktarılması konusunda taşıyıcı bir ülke konumunda. Avrupa ile enerjinin üretildiği bölgeler arasında aracı bir ülke. Enerji doğuda üretiliyor, Türkiye'den geçirilerek aktarılan batıda tüketiliyor. Bu nedenle jeopolitik bakımdan çok değerli bir ülkeyiz. Bu değer, tabii ki finans sektöründe de kendini gösteriyor." ifadesini kullandı.

İstanbul'un dünyanın doğal bir merkezi halinde olduğuna işaret eden Göktaş, şunları kaydetti:

"İstanbul, dünyanın doğal bir merkezi artık. O yüzden, dünyanın doğal merkezi olan bir şehrin, finansın merkezi olması da çok doğal olacaktır. Biz de katılım bankaları olarak buna katkıda bulunmak istiyoruz. Müslüman bir ülkede olduğumuz için Türkiye'nin İslami finansın merkezi olması gayet doğal. Türkiye'nin, İslami finansın merkezi olması akabinde dünya çapında ulusal bir Finans merkezi olması da kaçınılmazdır. Biz de katılım bankaları olarak Türkiye'nin, dünyanın finans merkezi haline gelmesi konusunda üzerimize düşeni fazlasıyla yapma gayreti içinde olacağız."

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İhlas finanszedeler adına17 Şubat 2019 07:18

    İhlas finanszedeler ne olcak  yüzbinlerce mağdur varken  kim güvenir katılım bankalarına artık 

  • Misafir17 Şubat 2019 00:35

    Enflasyonun altında bir karpayı getirisi dağıtarak mı bunu sağlayacaksınız. Alenen milletin cebinden parasını gasp ediyorsunuz

  • Rizeli16 Şubat 2019 20:31

    Katılım bankalarından millet kaçıyor Ali Babacan Nurettin Canikli Bank Asya devlete satılacak dedi AKP hiçbir sözüne itibar edilmez