BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKatalonya'da genel grev!----

Katalonya'da genel grev!

Katalonya'da genel grev!
08 Kasım 2017 - 13:38 www.finansgundem.com

Katalonya'da, merkezi hükümetin uyguladığı 155. maddeyi ve eski Katalonya yerel hükümeti üyelerinin tutuklanmasını protesto etmek için genel greve gidildi.

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetiminde  merkezi hükümetin uyguladığı 155. maddeyi ve eski Katalonya yerel hükümeti  üyelerinin tutuklanmasını protesto etmek için genel greve gidildi. 

Intersindical-CSC adlı sendikanın çağrısıyla yapılan genel greve,  bağımsızlık yanlısı sivil toplum kuruluşları da destek verirken ülkenin iki büyük  işçi sendikası "siyasi bir grev" olduğu gerekçesiyle buna katılmadığını açıkladı.

Daha çok ulaştırma sektörünü hedef alan genel grev nedeniyle 60'tan  fazla noktada kara ve demiryolu ulaşımı kesildi. Özellikle Barselona kenti  çıkışındaki 6 otoyolda trafiği kesen grev gözcüleri, benzer eylemleri şehir  içinde kilit konumdaki trafik noktalarında da yaptı.

Ayrıca demiryollarını işgal eden gruplar tarafından Barselona-Girona  arasındaki hızlı tren hattı ile bazı önemli banliyö hatlarının geçici kapatıldığı  görüldü.

Ulaşımı felç eden eylemler nedeniyle Barselona, Girona, Lleida ve  Tarragona gibi kentlerin giriş-çıkış noktalarında uzun kuyruklar oluştuğu  bildirildi.

Bazı köprülerin üzerine de "Baskılara karşı geri tek bir adım bile  atmayacağız. Biz cumhuriyetiz. 8 kasım genel grev" yazılı pankartlar asıldı.

Katalonya yerel yönetimi, yüzde 25 ila 50 arasındaki asgari ulaşım  hizmetlerinin garanti edildiğini açıkladı. Eğitimde ise okullarda her 6 sınıfa  bir öğretmen verilebildiği kaydedildi.

Bu arada grev kapsamında, Katalonya'daki büyük kentlerin belediye  binalarının olduğu meydanlarda gün içerisinde toplanma eylemleri yapılacağı  duyuruldu.

Bağımsızlık yanlıları eylemlerinde eski Katalonya yerel hükümeti  üyelerinin tutuklanmasını ve İspanya hükümetinin anayasanın 155. maddesini  uygulayarak Katalonya'nın özerklik yönetimini kendi bakanlıklarına devretmesi  kararını protesto etti.

Katalan polis ulaşımı açmak için eylemcileri ikna etmeye çalışırken  herhangi bir olay çıkmadığı görüldü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)