BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKastamonu ve Denizli'de ormana girişler yasaklandı----

Kastamonu ve Denizli'de ormana girişler yasaklandı

Kastamonu ve Denizli'de ormana girişler yasaklandı
06 Temmuz 2023 - 12:34 www.finansgundem.com

Orman Genel Müdürlüğü verilerine göre yüzde 66'sı ormanlarla kaplı Kastamonu'da 15 Eylül'e kadar ormanlık alanlara girişler yasaklandı. Denizli'de de ormanlara giriş 3 ay süreyle yasaklandı.

Kastamonu Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, il genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğine işaret edildi.

Aşırı nüfus hareketliliği de yaşandığı aktarılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"15 Temmuz-15 Eylül arasında Valilik ve kaymakamlıklar tarafından belirlenmiş, Orman Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından tescilli piknik ve mesire alanları dışında piknik yapılması, mangal, semaver ve ateş yakılması yasaklanmıştır. Piknik yapılmasına müsaade edilen tescilli mesire alanlarında belirtilen tarihler arasında 19.00'dan itibaren de ateş, mangal ve semaver yakılamayacaktır."

Ormancılık faaliyetlerinin gereği üretim çalışmalarının devam edeceği belirtilen açıklamada, görevlendirilenler haricinde ormana giriş yapılmasının yasak olacağı vurgulandı.

Açıklamada, ormanlık alanlarda bağ, bahçe temizliği amacıyla ateş yakılmasının ve ormanlık alanların yakınında yapılacak düğünlerde havai fişek ve niyet balonu gibi yanıcı madde kullanımının da 15 Eylül'e kadar yasaklandığı kaydedildi.

DENİZLİ'DEN DE KARAR GELDİ

Denizli Valiliği, yangın riski nedeniyle ormanlık alanlara girişlerin 3 ay yasaklandığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, yasak, il genelinde mesire alanları, tabiat parkları ve günübirlik kullanım alanları dışında uygulanacak ve 31 Ekim'e kadar devam edecek.

Ormanlık alanların içinde izin verilen yerlerle, kamp alanlarında, saat 20.00'den sonra mangal, semaver ve ateş yakılmasına müsaade edilmeyecek.

Hacı Bektaş-i Veli Kent Ormanı'nda yangın çıktı

 

Valilik duyurdu: Ankara'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

 

Muğla'da orman yangını

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)