BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKasalarca domates çöpe döküldü----

Kasalarca domates çöpe döküldü

Kasalarca domates çöpe döküldü
18 Ağustos 2023 - 16:34 www.finansgundem.com

Pendik'te bir markette, kasalarca domatesin çöpe döküldüğü görüntüler sosyal medyada yer aldı.

Markette incelemelerde bulunan İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'nden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Markette yapılan denetimde, 20 ürünün fiyat etiket yönetmeliğine aykırı olduğu tespit edilmesi üzerine işletmeye idari para cezası uygulandığı ifade edildi.

Pendik'teki bir zincir markette dün sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, market çalışanları kasalarca domatesi çöpe döktü. Sosyal medyada tepkilere neden olan görüntüler üzerine İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü tarafından söz konusu markette incelemelerde bulunuldu. Konuya ilişkin İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "17.08.2023 tarihinde sosyal medyada yayınlanan "Domateslerin Çöpe Döküldüğüö görüntüler sonucu, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü olarak gerekli inceleme ve denetimleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. 17.08.2023 günü Üst kaynarca-Pendik İstanbul adresinde bulunan markete gerçekleşen denetim ve incelemeler neticesinde, şikayete konu olan "Domates Rıo" cinsi ürünün 3 ton olarak alındığı, 882 kilosunun satışa uygun olmadığı için fireye ayrıldığı, fireye ayrılan kısmın çöpe döküldüğü beyan edilmiştir. 882 kilo fire ile ilgili belgeler ve fireye ait fotoğraflar Ticaret İl Müdürlüğümüze ve Ticaret Bakanlığımıza ibraz edilmiştir. Yapılan incelemeler esnasında "Domastes Rio" cinsi ürünün künye bilgisi olmadığı tespit edilmiş ve idari işlemler için tutanak düzenlenmiştir. Gerçekleştirilen inceleme esnasında, markette bulunan diğer ürünlerde yapılan denetimde ise 20 ürünün Fiyat Etiket Yönetmeliğinin 5/1 maddesine aykırı olduğu tespit edilmiş ve 6502 sayılı Kanun gereği idari para cezası uygulanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Markette 37 ürünün 19’unda fiyat artışı görüldü: En fazla sivri biberde

 

TESK'den zincir marketlere 7/24 tepkisi

 

Marketlere fahiş fiyat denetimi

 

2030'a kadar 20 binden fazla marketin açılması bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)