BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKartla iki yemekten biri bedava----

Kartla iki yemekten biri bedava

Kartla iki yemekten biri bedava
22 Aralık 2013 - 09:43 www.finansgundem.com

Girişimci sermaye gözünü fırsat sitelerinden sonra şimdi de yemek kulübü kartlarına dikti

Ev dışında yeme-içme harcamaları yıllık 7 milyar doları bulan Türkiye'de, girişimci sermayenin fırsat sitelerinden sonraki yeni adresi yemek kulübü kartları oldu. İngiltere ve ABD'de oldukça yaygın olan, yıllık belli bir ücret karşılığında satın alınan bu kartlarla, üye restoran ve kafelerde yüzde 50'ye varan indirim, tatlı ikramı gibi fırsatlar kazanılıyor. Restoran ve kafeler de bu sistemle daha çok müşteri çekip reklam ve tanıtım yaptığı için sistemden oldukça memnun.
 3.8 MİLYAR $'I İSTANBUL'DA
 Pazara geçen yıl Y Card markasıyla giren HS Group, kısa sürede bin üye işyerine ve 10 bine yakın müşteriye ulaştı. Y Card Yönetici Ortağı Fehim Özden, harcadığı her 100 TL'nin 33'ünü gıdaya ödeyen Türk halkının, dışarıda yemeiçmeye ayırdığı bütçeyi her yıl artırdığını söyledi. Pazardaki büyüme patonsiyelinin kendilerini cezbettiğini belirten Özden, "İşe 3.8 milyar dolarlık dışarıda yemek cirosuna sahip İstanbul'la başladık. Bursa, Ankara, Adana, İzmir'e de yayılacağız. 2014 sonunda 500 bin müşteriye ulaşmayı hedefliyoruz. Kartımıza yoğun talep var" dedi.
 KAZAN-KAZAN SİSTEMİ
Fehim Özden, hem kendilerinin hem de üye işyerlerinin kazan-kazan sistemiyle çalıştığını söyledi. Restoran ve kafelerde indirim oranının yüzde 10'dan başladığını belirten Özden, şöyle konuştu: "Restoranlar müşterilerimize özel günlerinde yüzde 50 indirimli yemek sunuyor. Doğum günlerinde pasta ikramımız var. Bazı restoranlar özel yemeklerini tanıtım için bedava bile vermek istiyor."
 YILDA 2 BİN TL'LİK TASARRUF
Sektörün diğer oyuncularından GastroClub'ın kurucu ortağı Gizem Oral, Türkiye'de yeme-içme sektörünün her yıl yüzde 15 büyüdüğünü söyledi. 2010'da ortalama ayda 1 kez olan dışarıda yeme sıklığının, 2011'de haftada bire çıktığını kaydeden Oral, şöyle konuştu: "Şu anda 350 üye restoranla faaliyet gösteriyoruz. Kart satın alan müşterilerimiz her geçen gün artıyor. Restoran ve kafelerde yüzde 10 ila 50 arasında indirim sunuyoruz. Haftada bir kez dışarıda yiyen bir çift, anlaşmalı mekânlara gittiğinde yılda 2 bin lira tasarruf ediyor."
İNGİLTERE VE ABD'DE YAYGIN
 Yemek kulubü kartlarının dünyada en yaygın olduğu ülkelerin başında İngiltere ve ABD geliyor. İngiltere'de pazarı 3-4 şirket domine ediyor. Bir milyon üyeye sahip sistemin 10 bin restoranda geçerli olduğu belirtiliyor. İngiltere'deki en popüler iki firma Tastecard ve Gourmetsociety. Kartların bu ülkelerde yaygınlaşmasının en büyük nedenlerinden biri dışarıda yeme alışkanlığının yaygın olması. Tüketiciler için ekstra indirim de oldukça cazip.
 AĞIZDAN AĞIZA PAZARLAMA YAYILIYOR
Pazarlama dünyasında "Word of mouth" yani ağızdan ağıza pazarlama denilen sistem, Türkiye'de de yayılıyor. Müşteriler deneyim kazandıkları restoran ve kafeleri yakın çevreleriyle de paylaşıyor. Fehim Özden, bu sistemle kazanç döngüsü oluşturduklarını söyledi. Özge Yavuz/ Sabah
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)