BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKartel iddiaları asılsız----

Kartel iddiaları asılsız

Kartel iddiaları asılsız
06 Mart 2013 - 15:13 www.finansgundem.com

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Kartelleşme gibi hiç aslı olmayan bir konuma düşürülmemiz çok yanlış" dedi

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş Rekabet Kurumu'nun bankalara yönelik soruşturmasıyla ilgili "Kartelleşme gibi hiç aslı olmayan bir konuma düşürülmemiz çok yanlış. Bankalar rekabetçidir" dedi.
CNBC-e'nin sorularını yanıtlayan Ateş, tüketicinin korunması gerektiğini ancak bankacılık sektörüne de haksızlık edilmemesi gerektiğini söyledi.
'SEKTÖRÜMÜZ KÖTÜ DURUMA DÜŞÜYOR'
Ateş, Rekabet Kurumu'nun bankalara yönelik soruşturmasını değerlendirdi.
Ateş, sektörler arasında en rekabetçi sektörün bankacılık olduğunu belirterek şunları söyledi: "Herkes biraraya gelip faiz kararı veriyor gibi bir hava yaratılıyor ama kanaatim bu yönde değil... Her şeyden önce işin özüne bakmakta fayda var, gerçekten uyumlu bir şey yapma, basın organlarında da çıkan ve sektörümüzü kötü duruma düşüren, kartelleşme gibi, hiç aslı olmayan bir konuma düşürülmemiz çok yanlıştır. Bankacılık güven müessesesidir ve düzenleyicisi de BDDK'dır".
'BANKACILIK GÖZ BEBEĞİMİZ OLMALI'
Ateş, tüketicinin korunması gerektiğini ancak bankacılık sektörüne de haksızlık edilmemesi gerektiğini ifade etti. Ateş, "Tüketici korunmalı sonuna kadar ama hakikaten hakça bir yargı söz konusu mu ve neticesinde bir ceza söz konusu olacak mı, bunlara çok iyi bakmak lazım, bankacılık bence gözbebeğimiz olmalı" dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)