BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKart taksitine maaş uyarısı!----

Kart taksitine maaş uyarısı!

Kart taksitine maaş uyarısı!
09 Ekim 2013 - 12:21 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Babacan, gündemdeki gelişmelerle ilgili açıklamalar yaptı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ekonomi müdürleriyle bir araya geldi. Babacan, beyaz eşya, elektronik ve otomotiv sektörlerinde taksite sınır getirilebileceğini söyledi.
Kredi kartında taksit sayısında düzenleme yapacaklarını hatırlatan Babacan şunları söyledi: "Gıda ve akaryakıtta taksiti kaldırmıştık, bunu genişleteceğiz. Buzdolabı mı, otomobil mi bakıyoruz. Taksit bitmeden ikinci telefonu alıyoruz.Şimdi BDDK önümüzdeki 10 günde görüş alacak. Kredi kartlarında taksit miktarıyla aylık maaş arasında bağ kurabiliriz." Babacan, konut kredilerine getirilen yüzde 25 peşinatın başka kredi türlerinde de olabileceğini söyledi. Başbakan Yardımcısı, enerji verimliliğini artıracak yatırımlarda taksiti teşvik edeceklerini dile getirdi.
KART BORCU 48 MİLYAR LİRAYA ÇIKTI
Babacan toplantıda kart borçları hakkında bilgi verdi. Buna göre taksitlendirilmiş kredi kartı borcu Aralık 2011'de 26 milyar lira, 2012'de 38 milyar lira, 27 Eylül sonu itibariyle ise 48 milyar liraya yükseldi.
AYAĞI YERE BASAN DURUŞA İHTİYAÇ VAR
Cari açıkla ilgili değerlendirme yapan Babacan şunları kaydetti: "2011'de kredileri kısmasaydık ve son türbülansa yüzde 11 cari açıkla girseydik sonuçları ağır olurdu. Normal koşullarda cari açık bu kadar yüksek olsa sorun yoktu ama normal günlerde değiliz. Ayağı yere basan bir duruşa ihtiyaç var."
TÜKETİM VE İTHALATA DİKKAT ETMELİ
Önümüzdeki 3-4 yıl dünyada likiditenin daha az olacağını ve OVP'yi hazırlarken bunu dikkate aldıklarını ifade eden Babacan, "İhracat, üretim ve yatırıma yönelik kredilerin önü açık olacak ama tüketim ve ithalata dikkat etmek gerekiyor" diye konuştu. Babacan, Avrupa'da toparlanma gördükleri için 2014'te 166,5 milyar dolarlık ihracat hedefi koyduklarını söyledi.
ENFLASYON KASIM'DA DÜŞÜŞE GEÇECEK
Babacan, tütün ve alkolde yapılan fiyat ayarlamalarının Kasım'da bazdan çıkacağını ve enflasyonda düşüş olacağını kaydetti.
YELLEN RÜZGARA KAPILMAYAN BİRİ
Toplantıda Fed'in yeni başkanı olacak Janet Yellen'la ilgili konuşan Babacan, "Yellen olsa iyi olur diyorduk. Tanıdığımız, sevdiğimiz bir isim. Teknik ağırlığı olan, rüzgara kapılmayan bir isim. Herhalde Kongre onaylayacak" dedi. Fed'in tahvil alımlarını azaltacağını hatırlatan Babacan, "1,5-2 yıla faizler yükselecek. Fed operasyonu 3-4 yıla yayılacak bir operasyon olacak" dedi.
OBAMA BİZDEKİ SİSTEMİ GÖRSEYDİ...
Babacan, ABD'de sorun yaratan sağlık reformu Obamacare'le ilgili ilginç bir yorum yaptı: "Obama sağlık sigortası olmadığı için annesini kaybetmiş, bu yüzden Obamacare'i çok istiyor. Bizdeki sağlık sistemini görseydi eminim çok isterdi."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)