BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKarşılıksız işlemi yapılan çek tutarı arttı----

Karşılıksız işlemi yapılan çek tutarı arttı

Karşılıksız işlemi yapılan çek tutarı arttı
22 Aralık 2022 - 16:25 www.finansgundem.com

TBB verilerine göre, karşılıksız işlemi yapılan çek tutarı arttı. Kasım ayında protesto edilen senet tutarı ise azaldı.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verilerine göre, karşılıksız işlemi yapılan çek tutarı arttı.

2022 yılı Ocak – Kasım döneminde bankalara ibraz anında karşılıksız çıkan, 13 bin keşideciye ait 115 bin adet çekin toplam tutarı 18 milyar TL oldu.

Karşılıksız işlemi yapılan 7.877 keşideciye ait toplam 3.063 milyon TL tutarındaki 20.625 adet çek daha sonra ödendi.

Bankalara, 2022 yılının Ocak-Kasım döneminde ibraz edilen 502 bin keşideciye ait 15,7 milyon adet çekin toplam tutarı 2.377 milyar TL oldu.

Açıklamada şöyle denildi:

Bir önceki yıla göre; ibraz edilen çek adedi yüzde 15, keşideci sayısı (tekilleştirilmiş) yüzde 8, çek tutarı ise yüzde 96 artmıştır.

Karşılıksız işlemi yapılan çek adedinin ibraz edilen çeklere oranı bir önceki yıla göre gerilerken, bir önceki aya göre artmıştır.

Kasım ayında karşılıksız işlemi yapılan çeklerin bankalara ibraz edilen çeklere oranı; tutar ve adet olarak yüzde 0,8 oldu.

Karşılıksız işlemi yapılan çeklerin il bazında dağılımı

2022 yılı Ocak-Kasım döneminde, karşılıksız işlemi yapılan çek tutarının en yüksek olduğu 5 il sırası ile İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya oldu.

Kasım'da protesto edilen senet tutarı azaldı

Türkiye Bankalar Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, kasım 2022’de protesto edilen toplam 21 bin adet senedin parasal tutarı 1,1 milyar TL oldu.

Kasım ayında senet adedi bir önceki aya göre yüzde 3 arttı, tutar ise yüzde 21 azaldı. 2022 yılının Ocak-Kasım döneminde protesto edilen toplam 271 bin adet senedin tutarı 11 milyar TL oldu. Söz konusu dönemde, senet adedi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30 azalırken, senet tutarı ise yüzde 1 arttı.

İl bazında protesto edilen senetler

2022 yılı Ocak – Kasım döneminde, adet olarak en fazla senedin protesto edildiği ilk 5 il sırası ile İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Bursa oldu. Tutar olarak, Türkiye genelinde protesto edilen senetlerin yüzde 27’sini İstanbul ilindekiler oluştururken, bunu 17 ile Ankara, yüzde 7 ile Antalya, yüzde 5 ile Konya, yüzde 4 ile İzmir ve yüzde 3 ile Bursa izledi. Protesto edilen senet tutarının en düşük olduğu iller ise Tunceli, Gümüşhane ve Bayburt oldu.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

 

TVF'den 3 kamu bankası için sermaye artırımı hamlesi

 

Merkez Bankasından para transferine yeni adım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)