BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKarar temyizde değişebilir----

Karar temyizde değişebilir

Karar temyizde değişebilir
04 Ocak 2018 - 01:18 www.finansgundem.com

Hakan Atilla'nın jüri tarafından 6 suçlamadan beşinden suçlu bulunmasının ardından "Bundan sonra ne olacak" sorusu gündemde. Temyizde kararın tamamen değişebileceği belirtildi

ABD'deki Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın davasında karar verildi. Atilla yöneltilen 6 suçtan 5'inde suçlu bulundu. Davayı duruşmanın ilk gününden beri yerinde takip eden Hürriyet New York Temsilcisi Razi Canikligil kararı değerlendirdi. 

Canikligil Hürriyet'te yer alan değerlendirmesinde, Atilla'nın beş iddiadan suçlu bulunması ve kararın bugün açıklanmasının şaşırtıcı olduğunu ifade etti. Canikligil'in yorumu şöyle:

"Herkes büyük şokta. Açıkçası kimse kararın bugün açıklanacağını beklemiyordu. Jürinin 3 saatte oybirliği ile karar vermesi herkesi şaşırttı.

Sabah oturumunda jüri üyeleri mektup göndermişlerdi hakime, 'oybirliğine varamazsak ne olur' diye. Hakim, konuyu müzakere ettikten sonra tüm suçlamalara detaylı olarak bakmalarını tavsiye etmişti.

Bugün Atilla'nın eşi de ilk kez duruşmaya geldi ve eşini ilk kez gördü. Eşine sarıldı, yanaklarından öptü, gözyaşlarına boğuldu.

Hakim öğleden sonra oturumunda jürinin karara vardığını açıkladı. Biz açıkçası iki ya da üç iddiadan suç bekliyorduk beş biraz fazla oldu."

BUNDAN SONRA TEMYİZ

"Avukatlar dava boyunca temyiz için hazırlık yaptılar. Zarrab'ın açıklamaları, deliller vs hep itiraz etti avukatlar. Bunlar da hep temyiz davası için gerekçe olacak. Bu sonuç temyizde tamamen değişebilir."

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zeynep ( gerçeği)04 Ocak 2018 02:35

    ( devam ...) Zarrab ne kadar hainse benim gözümde ,Hakan Atilla da o kadar kurban ve şerefli , isteseydi Zarrab gibi tanık olup hem daha az ceza ile yırtar hem de kendini garantiye alırdı , o ne devletini ne de kimseyi sattı ne de pazarlık etti hem de bilerek ve hile ile fetö-Fbı işbirligi ile özellikle seçilip gönderildigini anladıgı halde : Yazık oldu mu ? Oldu , hemde çok yazık oldu , belki de hiç çıkamayacak hapisten ve unutulup gidecek , ailesi de muhtemelen maddi ve manevi zorluk yaşayacak . Türkiye mi ?? Abd , bizim ancak sakalımızı keser , biz ise( İran da kendini toparlarsa) Abd'nin kolunu , bacagını keseriz Ortadogu'dan , sakal yine çıkar ( ekonomi yine düze çıkar) ama bu kez Abd , artık ex-emperyal devlet olur . Ve aptal Abd , Müslüman Türk'ün senden nefretini iyi yönetirse ( ki yönetir ,eminim) Erdogan 'a +% 20 daha fazla oy kazandırdın sen , sagol !!:)

  • Zeynep ( gerçeği)04 Ocak 2018 02:15

    Degişmez çünkü bu dava tamamen siyasi ; adalet , hukuk gibi kavramlar aramayın , seri siyahi cinayetleri (katliam) işleyen Abd polislerinin hiç ceza almadıgı ülkede adalet arayan aptaldır . Abd , Deli Dumrul misali gelene geçene ceza kesiyor , ya zorla parasının üstüne yatıyor ya da bir açık kapıdan hile ile girerek ...Bu dava ise sadece mali degil üstelik , tamamen Erdogan 'a yönelik ...şimdilik belki 10-15 milyar dolar isteyecekler Halkbank dolayısıyla ama amaçları tek taşla çok kuş vurmak , kalan son 3 Türk bankasını ele geçirmek , Erdogan 'ı itibarsızlaştırmak ve ekonomik çöküntü ile seçimde kazanamamasını ya da en azından 2. tura kalmasını saglamak ...(devam )