BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKarar KAP'a bildirildi: 140 milyar lira sermayeli yeni bir holding doğuyor!----

Karar KAP'a bildirildi: 140 milyar lira sermayeli yeni bir holding doğuyor!

Karar KAP'a bildirildi: 140 milyar lira sermayeli yeni bir holding doğuyor!
05 Nisan 2024 - 08:51 www.finansgundem.com

Türkiye İş Bankası, iştiraklerini banka bilançosu dışına çıkararak yeni bir holding kurma kararı aldı. KAP'a yapılan açıklamaya göre, bankanın yüzde 100 iştiraki olacak bu yeni holdingin sermayesi 140 milyar TL olarak belirlendi.


Türkiye İş Bankası, iştiraklerini ayrı bir çatı altında toplayacak yeni holdingin kuruluş kararını KAP'a bildirdi. Banka söz konusu planı ilk olarak ağustos ayında açıklamıştı.

Dün gece KAP'a yapılan bildirime göre bankanın bağlı ortaklıkları 'iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme' suretiyle İş Bankası'nın yüzde 100 bağlı ortaklığı şeklinde yeni kurulacak bir anonim şirkete devredilecek.

Şirket sermayesi, devredilecek paylardan doğan 139 milyar 334 milyon TL ve nakdi sermaye tutarı 665 milyon 983 bin TL olmak üzere toplam 140 milyar TL olacak.

KAP AÇIKLAMASI

Bankadan KAP'a yollanan bildirimde şu ifadeler yer aldı:

"Bankamız, Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Milli Mücadele'nin yaralarının sarıldığı bir ortamda, henüz Cumhuriyet ilan edilmemişken düzenlenen İzmir İktisat Kongresi'nde vurguladığı "iktisadi bağımsızlık" vizyonu doğrultusunda ülkemizin ilk milli bankası olarak kurulmuştur. Kurulduğu günden bu yana, misyonunun gereği olarak bankacılık faaliyetlerinin yanı sıra özellikle ülkemizin iktisadi kalkınmasında kritik önem taşıyan sanayi ve üretim alanlarında şeker, cam, dokuma ve daha pek çok sektörde bizzat kurduğu ve iştirak ettiği 300'ü aşkın şirketle Cumhuriyetimizin ilk yüzyılında üstüne düşen görevi başarıyla yerine getirmiştir. Cumhuriyetimizin tarihi ve iktisadi gelişiminin tüm evreleriyle örtüşen Bankamız, ikinci yüzyılında da ülke ekonomisine katkı sunmaya devam edecektir." (Habertürk)

Yeni 200 TL ve 50 TL banknotlar tedavüle verildi

 

48 yıllık holding konkordato ilan etti

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)