BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKaradenizli Sanatçı Sait Uçar hayatını kaybetti----

Karadenizli Sanatçı Sait Uçar hayatını kaybetti

Karadenizli Sanatçı Sait Uçar hayatını kaybetti
09 Şubat 2022 - 01:57 www.finansgundem.com

Karadeniz'in sevilen sanatçılarından Sait Uçar yaşamını yitirdi. Sait Uçar, bir süredir kanser tedavisi görüyordu


Karadeniz müziğinin tanınan isimlerinden Trabzonlu sanatçı Sait Uçar hayatını kaybetti. Uzun süredir yakalandığı kanser ile mücadele eden Sait Uçar'ın ölüm haberini menajeri Naz Özcan verdi. Özcan "Sanat Çınarımız canımız Sait Uçar'ı kaybettik. Mekânı cennet olsun. Allah bizlere ve sevenleri sabır versin" dedi.

SAİT UÇAR KİMDİR?

3 Nisan 1962 tarihinde Trabzon Maçka-Hamsiköy'de doğan Sait Uçar, müzisyen, şarkıcı, kemençe sanatçısıydı. İlk ve orta öğrenimini Hamsiköy İlköğretim okulunda tamamladı. Öğrenimine Trabzon Ticaret Lisesinde devam etti. Liseyi bitirdikten sonra İstanbul Radyosu'nda devam eden Uçar, daha sonra TRT'nin açmış olduğu ses ve saz sınavına katıldı.

İlk albümü  "TÜTMEZDİ BACALARI" 1980 yılında Harika Müzik Yapım’dan çıkardı. Sait Uçar'ın Kemençeye olan ilgisi çocukluk yıllarına dayanmaktadır. 26 albümünde sözü ve müziği tamamen kendisine ait olan Sait Uçar, İlk bestesini ortaokul yıllarında yaparak dikkatleri üzerine çekmişti. 




YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)