BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKaradeniz'de 'kıyamet!' Fotoğraflar dünyayı çalkaladı----

Karadeniz'de 'kıyamet!' Fotoğraflar dünyayı çalkaladı

Karadeniz'de 'kıyamet!' Fotoğraflar dünyayı çalkaladı
03 Ekim 2021 - 16:12 www.finansgundem.com

Yerel medyanın yayınladığı haber kısa sürede uluslararası yankı buldu, sekiz bin ölü kuşun gökyüzünden yağdığı sahillerin görüntüsü dehşete düşürdü.

Yeryüzünün en büyük yüzölçümüne sahip ülkesi Rusya'da, bir haftada ikinci kez gizemli bir şekilde gökyüzünden ölü kuşların yağması bütün dünyada şok etkisi yarattı.

Sibirya'nın ardından bu kez Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Karadeniz kıyısındaki Kırım'da binlerce kuş öldü, uluslararası medya 'kıyamet' başlıkları attı.

Yerel medya, Karadeniz'in iç kısmında yer alan Azak Denizi'ndeki Sivaş Körfezi ve Arabat Oku sahillerinin yaklaşık sekiz bin ölü kuşla kaplandığını bildiriyor.

Sahilleri kaplayan kuşlar arasında karagerdanlı dalgıç kuşu, deniz güvercinleri ve martılar var. Rus televizyonları Kırım sahillerinden yaptıkları yayınlarla felaketi izleyicilerine aktarıyor.

Kırım Federal Üniversitesi'nden ekolojist Grigory Prokopov, "Binlerce ölmüş kuş kaydettik. Çoğunluğu zehirlenmiş gibi görünmüyordu. Belirtiler kuşların hastalanıp öldüğünü gösteriyor" deyip ekliyor:
"Bu merkezi sinir sistemindeki bir hasara çok benziyor. Yüksek ihtimalle bir çeşit virüs. Ancak nihai yargıya veterinerlerin araştırması ulaşacak."

Rus medyası, Karadeniz kıyısını kıyamet filmlerine benzeten ölü kuşların çoğunun göçmen olduğunu ve Kırım sahillerinde kış mevsimini geçirdiklerini kaydetti.

Yerel halk, yoğun hava kirliliği nedeniyle kuşların ölmüş olabileceğini düşünüyor. Uzmanlar ise, hayvanların toplu şekilde ölümlerinin yeni bir 'kuş gribi' belirtisi olmasından korkuyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir dost03 Ekim 2021 16:58

    Dünya artık çok açık sinyallare veriyor ey insanoglu çok az süreniz kaldı. derhal çok hizli bir şekilde tüm dünya birlikteliği  ile önlem alın. Yoksa sonunuz tahminizden de yakın