BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKaradağ: Tüm bankalara İslami Finans Ürünü izni----

Karadağ: Tüm bankalara İslami Finans Ürünü izni

Karadağ: Tüm bankalara İslami Finans Ürünü izni
05 Ağustos 2016 - 11:38 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, önümüzdeki dönemde sadece katılım bankalarının değil de, tüm bankaların İslami finans ürünleri çıkarabilmesini sağlayacak çalışmayı açıkladı.

Katılım bankaları bünyesinde fetva hocaları bulunduğunu ifade eden Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sistemde katılım bankası olarak bir İslami ürün çıkardığınızda bunun İslami uyumuna da sizin çalıştırdığınız hoca karar veriyor. Bunun güvenilirliği noktasında sıkıntılar var. Ürün sizin, hoca sizin... Finansal İstikrar Komitesi toplantısında, bu konuda bir ulusal ve uluslararası fetva heyetine, ürünlerin İslami uygunluğunu denetleyecek ve standartları belirleyecek bir kurumsal yapıya ihtiyaç vardı, paydaşlarımızla 'nerede, nasıl ve hangi bünyede bu yapıyı kuralım?' diye istişare ettik.

Katılım bankaları bünyesinde olan yapının, biraz daha organize, farklı bir bünyeye taşınması lazım. Şu anda tüm sektör paydaşlarının bağlantısı olan Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği bünyesinde Uluslararası İslami Finans Danışma Kurulunun kurulmasının faydalı olacağını düşündük. Bu konuda Borsa İstanbul aktif katkı sağladı.

Önümüzdeki dönemde sadece katılım bankalarının değil de, tüm bankaların İslami finans ürünleri çıkarabilmesini sağlayacak, bu konudaki standartları belirleyecek veya standartların denetimini yapacak kuruldan hizmet alabilmesinin önünü açmak istiyoruz. Siz bir ürün çıkarttığınız zaman bunu hem ulusal hem uluslararası alanda satmanız lazım. Körfez, Malezya ya da İngiltere'de bu ürünü almak isteyen herkese satabiliyor olmak lazım. Standart belirleyecek kurulun da bu anlamda uluslararası geçerliliği lazım. Malezya, Körfez, New York ve Londra'dan hocalar olacak."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)