BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKaradağ en tembel vatandaşını arıyor----

Karadağ en tembel vatandaşını arıyor

Karadağ en tembel vatandaşını arıyor
09 Eylül 2023 - 22:00 www.finansgundem.com

Karadağ’ın mizahi geleneklerinden ‘uzun yatma’ yarışması 23 gündür sürüyor. Yarışmanın kazananı, ülkenin en tembel vatandaşı ünvanını kazanıyor.

Batı Balkanlar'ın en küçük ülkesi Karadağ'ın Niksic kenti yakınlarında bulunan Brezna Etno köyünde, ülkenin mizahi geleneklerinden ‘uzun yatma’ yarışmasında 23 gün geride kaldı. Karadağ'da 18 Ağustos'ta, 21 katılımcıyla başlayan yarışmada bugüne kadar yatmayı başaran 7 kişi, 1000 euro ödül ve ‘en tembel vatandaş' unvanı almak için mücadele ediyor.

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen ilginç yarışmada 23'ncü güne giren yarışmacılar 550 saati geride bıraktı. Yarışmacılar geçen yılın 117 saatlik rekorunu şimdiden kırmalarına rağmen devam etmeye kararlı.

İlk kez yarışan 23 yaşındaki Filip Knezeviç Reuters'a , zaferi ilan edecek kişinin kendisi olacağından emin olduğunu söyleyerek “Burada ihtiyacımız olan her şey var, arkadaşlığımız harika, zaman çabuk geçiyor” dedi.

Karadağlılar tembel efsanesi

2021 şampiyonu 38 yaşındaki Dubravka Aksiç, basına yaptığı açıklamada, “Hepimiz kendimizi mükemmel hissediyoruz, hiçbir sağlık sorunumuz yok, bizi şımartıyorlar, tek yapmamız gereken yatmak” dedi.

Tesisin organizatörü ve sahibi Radonja Blagojeviç, yarışmanın Karadağlıların tembel olduğu efsanesiyle dalga geçmek için 12 yıl önce başladığını söyledi.

Yarışma kurallarına göre, yarışmacıların uyumalarına, yiyecek-içecek ihtiyaçlarını karşılamalarına, kitap okumalarına ve telefon kullanmalarına izin verilirken, ayağa kalkmaları kural ihlali sayılıyor. Yarışmacılar 8 saatte bir 10 dakikalık kişisel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Karadağ 17 yaşında

 

Milatovic, Karadağ'ın sekizinci cumhurbaşkanı oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)