BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKara para aklama suçlaması CEO’yu istifa ettirdi----

Kara para aklama suçlaması CEO’yu istifa ettirdi

Kara para aklama suçlaması CEO’yu istifa ettirdi
20 Nisan 2021 - 14:21 www.finansgundem.com

ABN Amro’nun kara para aklama davası Hollanda Savcılığı’nın 480 milyon euroluk anlaşma teklifinin kabul edilmesiyle son buldu. Bankanın eski üst düzey yöneticisi olan Danske Bank CEO’sunun şüpheli gösterilmesi CEO’nun istifasını getirdi.


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hollanda bankası ABN Amro’ya ilişkin yürütülen kara para aklama soruşturması 480 milyon euroluk uzlaşmanın kabul edilmesiyle karara bağlandı. Bununla birlikte Danimarka bankası Danske Bank’in CEO’su Hollanda polisi tarafından söz konusu davada şüpheli olarak gösterilmesinin ardından istifasını açıkladı.

ABN Amro’dan yapılan açıklamada, Hollanda Kamu Savcılığı’nın 2014-2020 yılları arasında Hollanda Kara Para Aklama ve Terörle Mücadele Finansmanı Yasası kapsamındaki yükümlülüklerine uyum soruşturmasıyla ilgili olarak sunduğu uzlaşma teklifini kabul ettiği belirtildi.

Savcılık, 2014 ve 2020 yılları arasında, Hollanda'da kara para aklamayla mücadele sürecinde bankanın "ciddi eksikliklerini" tespit ettiğini ve bunun "müşterilerin ABN Amro hesaplarını kötüye kullanabildikleri" anlamına geldiğini açıkladı.

Financial News’in haberine göre, ABN Amro’nun, 300 milyon euro para cezası ve 180 milyon euro da dava tazminatından oluşan anlaşmayı kabul etmesi bankanın ilk çeyrek bilançosunda sınırlı bir zarar paylaşacağı anlamına geliyor.

ABN Amro CEO’su Robert Swaak konuyla ilgili açıklamasında, “Bu anlaşma, ABN AMRO için acı verici ve hayal kırıklığı yaratan bir sürecin sonunu işaret ediyor. Bu tecrübeden aldığımız dersler, daha güvenli bir toplumu ve en yüksek standartlarda tutarlığı karşılayan bir finansal sisteme ulaşmak için bu değerlerin savunucusu olarak devam eden çabamızda bizi yönlendiriyor” ifadelerine yer verdi.

19 Nisan'da yaptığı ayrı bir açıklamada, Danske Bank CEO’su Chris Vogelzang'ın 2017 yılına kadar üst düzey yöneticilik yaptığı eski bankasına yönelik soruşturmada şüpheli olarak gösterilmesinin ardından istifasını sundu.

Vogelzang açıklamasında, “Hollandalı yetkililerin kararı beni hayrete düşürdü. Dört yıldan fazla bir süre önce ABN Amro'dan ayrıldım ve yönetim sorumluluklarımı dürüstlük ve özveri ile yönettiğim gerçeğinden memnunum. Şu anki konumun şüpheli olarak görülmesi suçlanacağım anlamına gelmiyor. Bununla birlikte, Danske Bank'ın özellikle de hala çözülmemiş olan Estonya meselesinin bir sonucu olarak kara para aklamayla mücadeleleriyle ilgili içinde bulunduğu özel durum ve bankanın yoğun incelemelere tabi tutulduğu göz önüne alındığında, şahsım hakkındaki spekülasyonların Danske Bank'ın sürekli gelişiminin önüne geçmesi istemiyorum” açıklamasında bulundu.

Finansgundem.com'un dış kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Danske Bank, 2007 ve 2015 yılları arasında Estonya şubesine yasadışı fon akışıyla ilgili bir kara para aklama skandalının merkezinde yer alıyor. Danimarka bankasında Vogelzang' ın yerine CEO’luk görevini bankanın Baş Risk Sorumlusu Carsten Egeriis aldı.

Binlerce bankacı işsiz kalacak

 

Fitch, ABD tahvilleri hakkındaki görüşlerini yeniledi

 

Çin ekonomisi dönüm noktasında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)