BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiKaprislerden sıkılan reklam ajansı yapay zeka fenomen yarattı----

Kaprislerden sıkılan reklam ajansı yapay zeka fenomen yarattı

Kaprislerden sıkılan reklam ajansı yapay zeka fenomen yarattı
24 Kasım 2023 - 17:49 www.finansgundem.com

Fotoğraf çekimlerine yüksek meblağlarda ücret isteyen, egoları ve öngörülemez davranışları nedeniyle şirketler için risk oluşturan sosyal medya fenomenlerine İspanyol bir reklam ajansı yapay zeka alternatifi getirdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kâr elde etmek için güvendiğiniz insanlara tahammül edemediğinizde ne yaparsınız? İspanya merkezli bir reklam ajansı yapay zekanın bunun için kârlı bir cevap olduğu kanıtlandı.

Euronews'in ilk haberine göre, Barselona'dan 25 yaşındaki bir kadın olan Aitana, yaratıcıları tarafından ilk İspanyol yapay zeka modeli olarak tanımlanıyor. Ancak reklam ajansı The Clueless, gerçek hayatta birlikte çalışması çok zor ve güvenilmez olan modeller ve sosyal medya fenomenleri yerine alternatif bulmak zorunda kaldıkları için bu modeli tasarladıklarını belirtiyor.

The Clueless'ın kurucusu Rubén Cruz, konuyla ilgili verdiği demeçte, "Bu modeli daha iyi bir yaşam sürdürebilmek için ve egoları olan, çılgınlıkları olan veya sadece poz vererek çok para kazanmak isteyen diğer insanlara bağımlı olmamak için yaptık" dedi.

The Clueless'ın kurucu ortağı Diana Núñez, Fortune'a gönderdiği bir e-postada, ikilinin esas olarak bu fenomenlerin "hızla artan maliyetleri" karşısında şaşkına döndüğünü söyledi. Núñez, “Bu bizi, ‘Ya kendi fenomenimizi yaratırsak’ diye düşündürdü. Gerisi ise ortada. İstemeden bir canavar yarattık. Yine de güzel bir canavar” ifadelerine yer verdi.

Núñez, “Bugün gördüğünüz Aitana ile nihayet büyük ikramiyeyi vurana kadar çok farklı görünümler denememiz gerekti ve bu denemeler birkaç ayımızı aldı” açıklamasında bulundu.

Aitana'nın Instagram'da 122.000 takipçisi var ve profilinde dijital içerik üreticisi olduğu belirtiliyor. Yaratıcılarının sağladığı illüzyon sayesinde yapay zeka modeli hikaye akışında gerçek hayatta bir kahvaltı sofrasında bile gösterilebiliyor.

Núñez "Medya onun bir yapay zeka ürünü olduğunu ortaya çıkardıktan sonra bile, birçok takipçi hâlâ ona olan sevgilerini dile getirdi. Buradaki kilit nokta, takipçileriyle gerçek bir bağlantı içerisinde hissetmeleri için ilişkilendirilebilir bir kişilik oluşturmakta yatıyor" dedi.

Cruz, Euronews'teki açıklamasında Aitana'nın ayda ortalama 3.000 euro kazandırdığını, ancak bir keresinde ayda 10.000 euro dahi getirebildiğini söyledi. Núñez, ise bu paranın çoğunun sosyal medya reklamlarından geldiğini ve Aitana'nın da bir spor takviyesi markasının elçisi olmak için imza attığını söyledi.

Aitana yapay bir kişilik ve "yaşam" yaratmak için yapılan yatırımın da oldukça ikna edici olduğu kanıtlandı. Cruz, ismi açıklanmayan ünlü bir Latin aktörün ajansını arayarak kendisine çıkma teklif ettiğini bile iddia ediyor.

Cruz gerçek hayattaki modellerden memnun olmasa da Núñez yapay zeka alternatiflerinin gerçek hayattakilerin yerini alacağını öngörmüyor. Yine de, Aitana'nın bir günde sunabileceklerinin pek bir sınırı yok.

"Aitana ile evde sanal gerçeklik gözlükleriyle konuştuğunuzu hayal edin. Her Aitana takipçisinin kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşaması, hepsine saygı çerçevesinde ve aynı sevgiyle ona tıpkı gerçek bir insanmış gibi yaklaşması fikrine bile açığız " dedi.

 

Yöneticiler geleceği yapay zekâda gördü

 

Yapay zeka okula müdür yardımcısı olarak atandı!

 

Yapay zeka kanser hastaları için hazırladı: Kaç yıl ömrün kaldı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)