BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKaplan: Dik getiri eğrisi Fed faizinin uygun olduğunun işareti----

Kaplan: Dik getiri eğrisi Fed faizinin uygun olduğunun işareti

Kaplan: Dik getiri eğrisi Fed faizinin uygun olduğunun işareti
06 Kasım 2019 - 08:18 www.finansgundem.com

Dallas Fed Başkanı Kaplan, getiri eğrisinde son dönemde görülen dikleşmenin Fed'in doğru yerde durduğunun bir işareti olduğunu söyledi

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, getiri eğrisinde son dönemde görülen dikleşmeden dolayı rahat hissettiğini ve bunun ABD merkez bankasının şimdi doğru bir yerde bulunan bir politikaya sahip olduğunun bir işareti olduğunu söyledi.

Kaplan, Salı günü Dallas'ta bir etkinlikte yaptığı konuşmanın ardından Bloomberg News'a yaptığı değerlendirmede, "Daha normal bir şekil almış getiri eğrisi ile daha rahat hissediyorum" dedi. Kaplan, geçmişte yaptığı açıklamalarda, Fed'in gösterge faizinin Hazine tahvil getiri eğrisinin tamamının üzerinde olmasının faizin çok yüksek olduğunun bir uyarısı olduğu şeklinde endişelerini dile getirmişti.

Kaplan, "Böylece 10 yıllık Hazine tahvil faizi 180'lerde ve 2 yıllık faiz 160'larda. Böyle bir getiri eğrisi Fed'in gösterge faizi ile çok daha uyumlu. Bu durum benim için bir kez daha Fed'in faizinin şimdi muhtemelen doğru yerde olduğu görüşünü güçlendiriyor" dedi.

Şimdilere yüzde 1.86 seviyelerinde bulunan 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizi ile 2 yıl vadelilerin faizi arasındaki fark 23 baz puana yükseldi. Bu fark bu ayın başlarında 10 puan civarındaydı. Kısa vadeli faizlerin uzun vadelilerin üzerine çıktığı zaman ortaya çıkan ters getiri eğrisi, tarihsel olarak, ABD'de resesyonun erken uyarıcısı olarak değerlendiriliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)