BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKapalıçarşı'da hedef 50 milyon ziyaretçi----

Kapalıçarşı'da hedef 50 milyon ziyaretçi

Kapalıçarşı'da hedef 50 milyon ziyaretçi
02 Mayıs 2022 - 15:48 www.finansgundem.com

İstanbul'un simge yapılarından biri Kapalıçarşı. 500 yılı aşan süredir alışverişin merkezi konumundaki çarşıda 2020 yılında başlayan güçlendirme ve restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Kapalıçarşı,, dünyanın en eski ve büyük çarşılarından biri.

Aynı zamanda dünyanın en fazla ziyaret edilen turistik mekanların başında geliyor.

15'inci yüzyıldan beri kesintisiz alışverişin adresi olan çarşıdaki restorasyon ve deprem güçlendirme çalışmalarında sona gelindi.

2 yıl süren çalışmalarda son rötuşlar yapılıyor.

Salgın öncesinde 43 milyon ziyaretçisi olan Kapalıçarşı'nın restorasyon çalışmaları ardından ziyaretçi sayısının 50 milyona ulaşması bekleniyor.

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, Kapalıçarşı'da yürütülen restorasyon ve deprem güçlendirme çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Kapalıçarşı'da inşallah 2022 yılı Haziran sonu itibarıyla resmen restorasyon işleri tamamlanmış olacak. Şu anda yüzde 90'ların üzerinde çalışmalar tamamlandı, son rötuşlar yapılıyor. Neler yapıldı? Kapalıçarşı'da yer, zeminler yapıldı, altyapı değişti. Tavan işlemeleri, raspalar, tavanda düzenlemeler, tamirat, Anıtlar Kurulu'ndan izin almak kaydıyla gerçekleşti. Depreme karşı statik güçlendirme çalışmaları da haziran sonu itibarıyla inşallah bitmiş olacak."

Deprem güçlendirme çalışması yapıldı

Anıtlar Kurulu'ndan izinler alındı. Tavandan zemine tamirat ve düzenlemeler aşamalı ilerledi. Restorasyon yanında depreme karşı güçlendirme de yapıldı.

"Bu dönemde AFAD'la da sürekli görüşme halinde olduk. Onların da yönlendirmeleri doğrultusunda Kapalıçarşı'da gereken çalışmaları yaptık. Kapalıçarşı tek katlı bir yer. Değişik depremler geçirmiş. En son 1999 depreminde bir yaşanmışlık var. Kapalıçarşı statik güçlendirmeyle bundan sonrasına güçlü bir şekilde hazır hale gelmiştir."

Bayramın ilk gününde İstanbul'da yollar bomboş

 

Karaismailoğlu: İstanbul Havalimanı'nda rekor kırıldı

 

Boğa Heykeli yeniden İstanbullularla buluştu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)