BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKapalı Çarşı'da kiralar yarıya düşüyor----

Kapalı Çarşı'da kiralar yarıya düşüyor

Kapalı Çarşı'da kiralar yarıya düşüyor
12 Kasım 2016 - 08:57 www.finansgundem.com

İstanbul'da Kapalıçarşı gibi turistik bölgelerde faaliyet gösteren ve zor günler geçiren esnafa 'can suyu' olacak kira desteği geliyor. Yapılacak düzenlemeyle Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne kira ödeyen esnafın, kira oranlarının % 40-50 düşürülmesi bekleniyor

Hükümet, İstanbul'daki Mısır Çarşısı, Sultanahmet, Ortaköy gibi turistik bölgelerde faaliyet gösteren ve turizmde yaşanan sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren esnafa "can suyu" olacak kira desteğini getirmeye hazırlanıyor. Yapılacak yasal düzenlemeyle bu durumda olan ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne kira ödeyen esnafın, kira oranlarının yüzde 40-50 oranında düşürülmesi planlanıyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana turizmde yaşanan sıkıntılardan ciddi bir biçimde etkilenen esnafa yönelik başlatılan çalışma kapsamında kayıplarını telafi edebilmesi amacıyla "kira desteği" sağlanması öngörülüyor. Bu destek ile esnafın Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ödediği kira miktarlarının, 2017 süresince yüzde 40-50 düşürülmesi üzerinde çalışılıyor.

İKİNCİ KOLAYLIK da 2018'DE 

Böylelikle restoran, dükkan, mağaza gibi alanlarda yer alan ve turizm alanında yaşanan sıkıntılar nedeniyle ciddi bir kayıp yaşayan esnafın, önümüzdeki bir yıllık süreçte kayıplarını telafi etmesine destek olunması hedefleniyor. Vakıflar Genel Müdürlüğüne kira ödeyen, turistik alanlarda yer alan esnafa sağlanması planlanan ikinci kolaylık ise 2018'de gündeme gelecek. Yapılan planlamaya göre, 2017'de kira oranları yüzde 40-50 oranında düşürülen esnaf, 2018'de ise kiralarını 2016 yılındaki fiyatlar baz alınarak yapılan güncellemeyle ödeyecek. 

Yakında son şeklini alacak 

Planlama aşamasında olan ve son şekli önümüzdeki günlerde verilecek desteğin, yapılacak yasal düzenlemeyle hayata geçirilmesi öngörülüyor. Kira destekleri, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne kira ödeyen tüm esnafı değil, turistik bölgelerde bulunan ve turizmde yaşanan olumsuzluklardan etkilenenleri kapsayacak. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • daha beter olun12 Kasım 2016 13:47

    turistleri kaziklarken bin tllik haliyi 80 bin tlye satarlarken ve döverlerken,ha birde uçagını düşürdük eyy tusya derken iyiydi ..