BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanye West'in Adidas'a zararı 1,3 milyar dolar olabilir----

Kanye West'in Adidas'a zararı 1,3 milyar dolar olabilir

Kanye West'in Adidas'a zararı 1,3 milyar dolar olabilir
01 Mart 2023 - 09:45 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz dönemlerde ırkçı söylemleri yüzünden rapçi West ile işbirliğini bitiren Adidas, bu ayrılıktan 1,3 milyar dolar zarar edebilir

Dünyaca ünlü rapçi Kanye West'le Yahudi düşmanı söylemleri nedeniyle bağlarını koparan Adidas, sanatçının Yeezey markasıyla işbirliği kapsamında tasarlanan ayakkabılarla ne yapacağını düşünüyor. 2015'ten beri süren ortaklığı ekim ayında bitiren Alman spor eşyası üreticisi, bu ayrılıktan 1,3 milyar dolar zarar edebilir.

Adidas'ın CEO'su Bjorn Gulden, bu ay yaptığı açıklamada firmanın elinde 500 milyon dolar değerinde Yeezy model ayakkabı olduğunu, bunların değerlendirilememesi ya da satılamaması durumunda firmanın 1,3 milyar dolar kayıp yaşayabileceğini söyledi.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post'un aktardığına göre yetkililer, ayakkabıları yakmayı bile düşünüyor.

Los Angeles merkezli yatırım bankası Wedbush'tan Tom Nikic, Yeezy modellerinin Adidas için yılda 2 milyar dolarlık bir gelir kaynağı olduğuna dikkat çekti.

Nikic, Adidas'ın logosunu kaldırıp ayakkabıları "zombi Yeezy'e" dönüştürerek indirimli satabileceğini ama bunun da riskli bir hamle olduğunu söyledi.

Columbia Üniversitesi'nden Mark Cohen ise ürünlerin farklı firmalar aracılığıyla gelişmekte olan ülkelere ucuza pazarlanabileceğini belirtti.

Ayakkabıların bir şekilde satılacağını düşündüğünü söyleyen Cohen, "Dünyada üretilen hayal edebileceğiniz neredeyse her şey bir yerlerde, bir şekilde, bir fiyata satılıyor" ifadelerini kullandı.

Toledo Üniversitesi'nden Elizabeth Napier ise Adidas için en iyi seçeceğin bu ayakkabıları imha etmek yerine, Türkiye ve Suriye'deki depremler gibi büyük afetlerden etkilenenlere yardım sağlayan hayır kuruluşlarına bağışlamak olacağını söyledi.

Napier, "Niye şu anda çıkıp bunu yapmıyorlar anlayamıyorum" dedi. (Independent Türkçe)

Kanye West'ten skandal açıklama

 

Rapçi Kanye West'e şok: Adidas ortaklığı bitirdi!

 

Kanye West'in ülkeye girişi reddedildi

 

Kanye West'in ayakkabıları rekor fiyata satıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)