BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKandil’den İmralı mahkumuna cevap----

Kandil’den İmralı mahkumuna cevap

Kandil’den İmralı mahkumuna cevap
13 Nisan 2013 - 08:46 www.finansgundem.com

Çözüm sürecinde gönderilen mektupta PKK elebaşıları ne söyledi? İşte şok satırlar


Kandil'in sınır dışına çekilme konusunda görüşlerinin yer aldığı mektup Abdullah Öcalan'ın eline ulaştı.İnan Gedik’in Habertürk’teki haberine göre ayrıntılı bir metin kaleme alan Kandil; bazı örgüt yöneticilerinin BDP'lilerle görüşmede dile getirdiği "Tarihi sorumluluk önderliktedir" ifadesinin Kandil'in sorumluluğu İmralı'ya yüklediği yorumlarının yapılmasına neden olabileceği endişesiyle bu ifadeye mektubunda yer vermedi. Kandil'in mektubunda "Çekilme için tüm hazırlıkları tamamladık. Sizin talimatınızla çekilme başlayacak. Tarihsel sorumluluğa biz de ortağız" denildi.

BİRİNCİ AŞAMA BİTİYOR
Öcalan'ın örgüte sunduğu 3 aşamalı planın ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Öcalan, örgüte "Ateşkes ve geri çekilme", "Anayasa ve yasal değişiklikler", "Geri dönüş ve silahlara veda" başlığı altında 3 aşamalı bir plan sunmuştu. 1'inci aşaması yürürlükte olan plan kapsamında ilk olarak PKK'nın suikast için eğittiği militanlar küçük gruplar halinde sınır dışına çıkmaya başlamıştı. Örgüt içindeki Suriye uyrukluların da Suriye'ye geçtiğini Başbakan Erdoğan açıklamıştı. Birinci aşama PKK'nın tüm silahlı unsurlarının sınır dışına çıkmasıyla tamamlanacak.

KANDİL'İN BOŞALTILMASI
Yasa ve Anayasa değişikliği için Hükümetin atacağı adımları bekleyecek olan PKK için son aşama silahlara veda etmek ve Türkiye'ye dönüş olacak. Bu çerçevede örgütün merkez karargahı olarak kullanılan Kandil'in tamamen boşaltılması da yer alıyor. Kandil'in boşaltılmasının Türkiye'den gelecek bir heyet tarafından da izleneceği belirtildi.
PKK'nın sürece yönelik tüm tartışmaları bitirdiği ve tüm birimlerinden Öcalan'ın talimatlarına uyulacağı konusunda yazılı taahhüt aldıkları öğrenildi. Bu aşamadan sonra süreci eleştirecek ve tartışacak olan kişi ve gruplar örgütten tasfiye edilecek.
Öcalan'ın ise hafta ortasında eline ulaşan mektubun ardından MİT yetkilileriyle çekilme konusunda görüşmelerini sürdürdüğü belirtildi. Öcalan, 5'inci BDP heyetiyle birlikte sınır dışına çekilme konusunda kesin kararını açıklayacak.
 
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)