BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanada'da seçimin galibi Trudeau----

Kanada'da seçimin galibi Trudeau

Kanada'da seçimin galibi Trudeau
21 Eylül 2021 - 08:26 www.finansgundem.com

Kanada'da yapılan erken seçimlerin galibi ilk sonuçlara göre Başbakan Trudeau'nuın liderliğindeki Liberal Parti oldu. Ancak parti tek başına hükümet kurmaya yetecek çoğunluğu elde edemedi

Kanada'da 20 Eylül Pazar günü yapılan erken genel seçimlerin kesin olmayan ilk sonuçları açıklandı. Resmi CBC kanalının verdiği bilgilere göre, seçimin galibi bir kez daha Justin Trudeau'nun liderliğindeki Liberal Parti oldu. Elde edilen ilk sonuçlara göre Liberal Parti, 156 milletvekili çıkarmayı başardı, ancak parlamentoda mutlak çoğunluğu sağlama hedefine ulaşamadı.

Partinin tek başına hükümet kurabilmesi için 170 milletvekiline ulaşması gerekiyordu. Liberal Parti geçen seçimlerde de 157 milletvekili ile üçte iki çoğunluğun altında kaldığı için ülke Liberal Parti'nin liderliğindeki azınlık hükümeti ile yönetiliyordu.

Henüz kesinleşmeyen seçim sonuçlarına göre Liberal Parti'nin en güçlü rakibi Muhafazakar Parti ise parlamentoda 122 sandalyeye ulaşabildi. Merkez-solda yer alan Yeni Demokrat Parti 29 milletvekili çıkartırken Yeşiller ise sadece 2 milletvekili çıkarmayı başardı.

Elde edilen sonuçlara göre, ülkede 2019 yılında yapılan genel seçimlerin oluşturduğu siyasi tabloda önemli bir değişiklik yaşanmayacak. Başbakan ve Liberal Parti'nin lideri Justin Trudeau'nun hükümet kurabilmek için bir kez daha diğer partilerin desteğine ihtiyacı olacak. 49 yaşındaki Trudeau, Ağustos ayının ortasında hükümetinin pandemi politikasına verilen desteği arkasına alarak erken seçime gitme kararı almıştı. Seçim öncesi yapılan anketlerde, partinin tek başına çoğunluk olma hedefine yaklaştığı görülüyordu.

Trudeau, 2015 yılından bu yana ülkenin başbakanlığını yürütüyor. Geleneksel olarak koalisyon hükümetlerinin kurulmadığı Kanada'da partiler ya mutlak çoğunluğu sağlayarak veya azınlık hükümeti kurarak ülkeyi yönetiyor. Kanada'da bir sonraki seçimlerin normal takvim doğrultusunda 2023 yılının Ekim ayında yapılması öngörülüyordu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)