BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKanada'da büyüme toparlanıyor----

Kanada'da büyüme toparlanıyor

Kanada'da büyüme toparlanıyor
29 Kasım 2013 - 07:27 www.finansgundem.com

Kanada 2008-2009'dan bu yana olan en sert ekonomik yavaşlamasından toparlanmaya başlıyor

Dünyanın en büyük 11. ülkesi Kanada, 2008-2009'daki resesyondan bu yanaki en sert yavaşlamasından toparlanmaya başlıyor.

Kanada'nın geçtiğimiz çeyrekte 2 yılın en hızlı büyümesini kaydederek, merkez bankasının öngördüğü büyümeyi başlatabilir.
Kanada Merkez Bankası geçtiğimiz 2 yılda, kullanılmayan kapasite göstergesi olan ekonomik üretim açığının sıfırdan, GSYH'nin yüzde 1.5'ine çıktığını tahmin ediyor ve bu açık, ülkenin ihracatına olan zayıf küresel talepten ötürü 2 yıl daha kapanmayacak.

Toronto-Dominion Bank'ın TD varlıkları baş makro stratejisti David Tulk, "Emekleyerek ilerliyoruz" dese de, aşağı yönlü kırılganlıklara karşı da uyardu.

Bloomberg anketine katılan 20 ekonomistin medyan tahmini, Kanada'nın GSYH'sinin Eylül'de sonlanan çeyrekte yıllık yüzde 2.5 büyüyerek 2011'in 3. çeyreğinden bu yana en büyük kazancına işaret ettiği yönünde. Bu rakam, ikinci çeyrekteki yüzde 1.7'lik büyümenin üzerine işaret ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)