BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanada, Spikevax aşısını onaylandı----

Kanada, Spikevax aşısını onaylandı

Kanada, Spikevax aşısını onaylandı
12 Kasım 2021 - 23:42 www.finansgundem.com

Kanada Sağlık Bakanlığına bağlı federal kurum olan Health Canada, Moderna'nın korona virüs (Kovid-19) karşı geliştirdiği "Spikevax" adlı aşının 18 yaş ve üzeri vatandaşlara destekleyici doz olarak kullanımına onay verdi

Kanada Sağlık Bakanlığına bağlı federal kurum olan Health Canada tarafından yapılan açıklamada, kurum tarafından daha önce onaylanan korona virüse (Kovid-19) karşı geliştirilen aşılardan 2 doz uygulanan 18 yaş ve üzeri vatandaşlara, ABD'li ilaç şirketi Moderna tarafından geliştirilen "Spikevax" adlı aşının destekleyici doz olarak kullanımına onay verildiği kaydedildi.

Diğer aşılara göre yarım dozluk Spikevax aşısının, ikinci aşının uygulanmasından en az 6 ay geçtikten sonra kullanılabileceğini belirten Health Canada, "Destekleyici doz, insanların zaman içinde Kovid-19'a karşı korumalarını sürdürmelerine yardımcı olmak için tasarlandı" ifadelerini kulandı.

Öte yandan, bu hafta başında Health Canada, Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen aşının 18 yaş ve üzerindekiler için destekleyici doz olarak kullanımına onay vermişti. Geçtiğimiz Ekim ayının sonunda Kanada Ulusal Bağışıklama Danışma Komitesi (NACI) tarafından, pek çok ülkede ise 3. doz olarak kullanılan destekleyici aşılar, 70 yaş ve üstü kişiler de dahil olmak üzere diğer yüksek riskli gruplar için önerildi.

Kovid-19 tablosu açıklandı: 23 bin 637 yeni vaka, 217 ölüm

Avrupa'da ilk: Aşı yaptırmayanlara sokağa çıkma yasağı!

Almanya'daki yeni önlemler açıklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)